Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Norge til kvartfinale i innebandy-VM

Norge hadde få problemer med å slå USA i mellomspillet i innebandy VM i Gøteborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kampen mot USA endte til slutt 6-2. Torsdag er det duket for kvartfinale mot Finland direkte på TV2 Sportskanalen fra 15.25.

Norge har levert et godt VM hittil, tross kun en seier i gruppespillet (Estland 4-2). Det ble to tøffe, men jevne kamper mot tredje og fjerderangerte Tsjekkia og Sveits, som endte med tap 6-7 og 7-10.

Norge har spilt underholdende og god innebandy, og med marginene mer med seg, kunne de ha tatt poeng i begge kampene.

VM-debutant, Ole Martin Skaug Jansson (Tunet IBK), har imponert med sju mål og to assist på fire kamper. Veteranen, Willy Fauskanger (Greåker IBK), satte fire mål mot Sveits i sitt tiende verdensmeseterkap. Ketil Kronberg (IBK Dalen) og Ole Mossin Olesen (Tunet IBK) har også vist fine takter for Norge.

Norge har en medalje gjennom tidene i VM i innebandy. Laget tok bronse i 1996.

På torsdag venter Finland i kvartfinalen i Scandinavium. Finnene endte som nummer to i gruppa. De beseiret Tyskland med 9-2 og Estland med 71, men tapte 2-5 for Sverige. Finland har tatt medalje i hvert VM – siden oppstarten i 1996. De ble verdensmestere i 2008 og 2010. I sist VM i Sveits tapte de finalen 5-11 mot Sverige.

Det blir en tøff utfordring for de norske innebandygutta. Finland er favoritter, men Norge har viste gode takter i mesterskapet. Sist gang Norge møtte Finland i VM, var i Tsjekkia i 2008. Da tapte Norge 5-15. Willy Fauskanger scoret ett mål for Norge.

Sist møte mellom lagene var i Stovnerhallen september 2013. Da tapte Norge 5-8.