VIL IKKE ENDRE TIPPELIGAEN: Lagene i tippeligaen er skeptisk til forslaget om ny Tippeliga-modell.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VIL IKKE ENDRE TIPPELIGAEN: Lagene i tippeligaen er skeptisk til forslaget om ny Tippeliga-modell.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

VG:

Klubbene om ny seriemodell: – Nei, nei og nei!

Klubbene i Tippeligaen og i 1. divisjon vraker Toppfotball-rapporten, hevder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i vinter foreslo Norsk Toppfotball blant annet at antall lag skulle reduseres i Tippeligaen, at det skulle avholdes sluttspill og at cupfinalen skulle flyttes.

Nå ser det ifølge VG ut til at ingen av de nye planene blir noe av – i hver fall ikke i første omgang.

På et møte der klubbene møttes for å gi sine tilbakemeldinger på de omfattende forslagene fra Norsk Toppfotball og det nederlandske konsulentselskapet Hypercube, skal det ifølge klubbledere VG har snakket med ha vært et klart flertall for å beholde dagens ordning.

– Vi er negative til de forslagene som er lansert, fordi vi ikke tror at det vil gjøre fotballen mer attraktiv, sier daglig leder i Odd Einar Håndlykken til avisen.

Daglig leder i Bodø/Glimt, Bjørn Tore Hansen, er av samme oppfatning og retter heller en pekefinger på spillerutviklingen.

– Vår tilbakemelding var veldig klar: Vi mener i utgangspunktet at det ikke er på ligastrukturen skoen trykker mest. Det er på spillerutviklingsarbeidet, sier han.

Sportssjef i Norsk Toppfotball, Jo Bergsvand, er leder av prosjektet, men har forståelse for motstanden idèen nå møter.

- Jeg hadde kanskje trodd at man hadde sett på alternativene med litt større nysgjerrighet, men jeg har veldig respekt for at det er en vanskelig diskusjon for klubbene, sier han til avisen.