FORLATER HAN MONACO? Joao Moutinho kan være på vei fra Monaco til England. (AP Photo/Lionel Cironneau)
FORLATER HAN MONACO? Joao Moutinho kan være på vei fra Monaco til England. (AP Photo/Lionel Cironneau)

Fotballryktene: – Chelsea, Arsenal og United kjemper om 300-millionersmann

Liverpool har fem keepere i kikkerten, mens Kevin Strootmans mulige fremtid i Manchester United kan avgjøres i kveld. Les dagens rykter!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå tennes tusen julelys, og i skyggen av dem jobber klubblederne på spreng for å få på plass forsterkninger på nyåret.

For det er ingen tvil om at januarvinduet 2015 kommer til å bli et av de mer aktive januarvinduene de siste sesongene.

Flere klubber underpresterer som følge av ubalanserte spillerstaller, og det skal rettes opp ved første anledning.

I dagens rykter dreier mye seg om Manchester United. Selv om Louis van Gaals mannskap må sies å ha kommet godt i fra det den siste tiden, er den nederlandske manageren likevel på utkikk etter forsterkninger. En av demsom kan være på vei inn portene på Old Trafford, er Benficas Enzo Pérez. Ifølge Talksport har van Gaal uttalt at den argentinske midtbanespilleren er en mann som raskt kan tilpasse seg Uniteds nye spillestil. Pérez skal ha en prislapp på rundt 250 millioner kroner, men «The Red Devils» kan få konkurranse fra blant annet Valencia når det gjelder å sikre seg 28-åringens tjenester.

En detalj på ryktebørsen som også er verdt å merke seg, spesielt for de som har etterlyst mer defensiv slagkraft på Old Trafford denne sesongen: Ifølge Daily Express har van Gaal uttalt at han ikke har noen planer om å forsterke den defensive lagdelen – i hvert fall ikke i januar. Den karismatiske manageren påpeker at Manchester United har «mer enn nok dekning i de bakerste leddene». Så gjenstår det å se om det etter hvert blir ruvende kvalitet over ungguttene Paddy McNair og Tyler Blackett – med Luke Shaw, Rafael, Phil Jones og Daley Blind og Chris Smalling på skadelisten.

Vi gir oss ikke med United helt ennå. Van Gaal-favoritt Kevin Strootman er tilbake fra skade, men hvis Strootmans Roma slår Manchester City onsdag kveld – og avanserer i Mesterligaen – kan det drøye med en overgang for den nederlandske midtbanespilleren. The Telegraph skriver uansett at Louis van Gaal er skråsikker på at Strootman etter hvert blir å se i United-drakt.

Sånn! Da får vi bevege oss vestover, nærmere bestemt til Liverpool, som stadig kikker etter en erstatter for noe variable Simon Mignolet. Flere store keepernavn har blitt knyttet til Merseyside-klubben i høst, og ifølge Daily Mail skal det ikke stå på alternativer. Bård Finnes lagkamerat i FC Köln, Timo Horn, kan være ett alternativ. Mainz' Loris Karius og Fiorentinas Norberto Neto kan være to andre. Men de to det knyttes mest spenning til er nok Stokes Asmir Begovic og Chelsea-legende Petr Cech.

Så drar vi sørover. London og Chelsea er neste stopp, men også Arsenal og – ja, du rettet riktig – Manchester United skal nevnes. Daily Express skriver at en av Monacos gjenværende stjerner, Joao Moutinho, ikke er særlig fornøyd med tilværelsen i det franske skatteparadiset. Ifølge Daily Express har både Arsenal og Manchester Moutinho på listen over mulige kjøp, men det er visstnok Chelsea som sitter i førersetet når det kommer til å hente 28-åringen til England. Moutinho skal ha en prislapp på nærmere 300 millioner kroner.