BRUDD: Gruppeleder Carl I. Hagen bekrefter at det er brudd i budsjettforhandlingene i Oslo. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
BRUDD: Gruppeleder Carl I. Hagen bekrefter at det er brudd i budsjettforhandlingene i Oslo. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Budsjettforhandlinger i Oslo i stå etter brudd

Fremskrittspartiet i Oslo har brutt budsjettforhandlingene med byrådet i Oslo. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frps gruppeleder Carl I. Hagen bekrefter overfor TV 2 at det er brudd i budsjettforhandlingene. 

– Fremskrittspartiets gruppe har med et flertall har sagt nei til det siste tilbudet fra byrådspartiene. Vi sier at vi har store problemer med integrering av innvandrere i Oslo. Da kan vi ikke fortsette å ta i mot 500 nye. Vi har problemer nok, sier Carl I. Hagen. 

Partiet satt tirsdag i budsjettforhandlinger med Høyre. Målet var å oppnå enighet før budsjettmøtet på torsdag. 

I tillegg til uenigheter i integreringspolitikken er den store pengebruken i Bjørvika og bevilgningene til Oslo Nye Teater temaer som kolliderer med Frps ønsker. 

– De store pengene brukes sammen med Arbeiderpartiet og SV. Det er milliarder i Bjørvika, 500 millioner til en veistump i Prinsens gate og de subsidierer de som går på Oslo Nye Teater for å se musikaler som er i konkurranse med private teatre. Og så har de ikke penger til bedre eldreomsorg eller en skikkelig satsning på breddeidretten og barn og ungdom, fortsetter Hagen.

– Vi har bystyremøte på torsdag, da har vi ingen avtale og ingenting klart. Det blir spennende.