Danmark reddet uavgjort tre sekunder før slutt

Ellevill jubel for Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Romania-Danmark 29-29

De danske håndballkvinnene så ut til å gå på en smell mot Romania tirsdag kveld, men «gambling» i sluttsekundene ga avkastningen. 

Scoret sekunder før full tid
Danmark lå under med ett mål da Burgaard fikk frikast, og landslagssjef Jan Pytlick besemte seg for å ta ut keeper for å spille med sju utespillere. Det gjorde han lurt i.

Med tre sekunder igjen sendte Susan Thorsgaard i vei skuddet som reddet ett poeng for Danmark med stillingen 29-29.

Dermed står laget til Pytlick tilbake med tre poeng etter to kamper i gruppespillet før den siste kampen mot Norge.

Men dersom en ser kampen under et, skal Danmark være glade for at de sto igjen med ett poeng i Debrecen.

Svak dansk start
Historisk sett har Romania vært en tøff motstander for danskene. På de siste fem kampene har hele fire endt med seier til Romania. Og i starten av kampen i Fönix Hall virket det som at de rumenske jentene skulle slå til igjen.

Anført av meget toneangivende Cristina Neague og Adriana Gabriela Tacalie ledet Romania 16-12 til pause. Duoen sto for hele ni av Romanias scoringer.

Men Danmark våknet så smått etter hvilen. Maria Fisker vartet opp med en vakker flyver til redusering 17-19, før Mette Gravholt sørget for at lagene var like langt minutter senere.

Derfra og ut svinget kampen litt frem og tilbake, og det så til slutt ut som Romania skulle ta sin første seier i årets EM etter åpningstapet for Norge. Scoringen til Thorsgaard sekunder før full tid sikret imidlertid dansk poeng og ellevill jubel.

Kampen endte 29-29.