Derfor får Norling fortsette i Brann

– Han er ikke en dårligere trener enn for 12 måneder siden, sier styreleder Rolf Barmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BRANN STADION (TV 2): Etter et over 13 timer langt styremøte mandag ble det klart at Roald Bruun-Hanssen trakk seg fra stillingen som daglig leder etter nedrykket fra Tippeligaen.

Trener Rikard Norling fikk imidlertid fortsette som hovedtrener, mens apparatet rundt ham blir styrket med en sportssjef og en speider.

Norling er glad for å få en ny sjanse, men skulle gjerne hatt Roald Bruun-Hansen med seg videre. De har etter Norlings ord hatt et godt samarbeid og svensken tar alt ansvaret.

– Det er mitt ansvar at det som skjer på banen og det resultatmessige er mitt ansvar, sier Norling til TV 2.

– Jeg kjenner at jeg ivrer etter å gjøre rett noe som ikke var bra. Det er viktig. Jeg er fylt med energi for å vise hva jeg har lært. Forhåpentligvis blir det så bra som vi har håpet at det skulle bli hele tiden, sier Norling.

Derfor får Norling fortsette

Nettopp det at svensken ikke har ønsket å stikke av fra det synkende skipet er blant de viktigste grunnene til at han fikk fortsette. 

– Vi har sagt at Rikard er rett mann til å lede oss videre, og det er vi stolt av, sier Rolf Barmen til TV 2.

– I evalueringen har vi prøvd å gå litt bak resultatene for å se hvordan det har endt som det har gjort. Han har vist stor vilje til å fortsette, han er på ingen måte noen dårligere trener nå enn for 12 måneder siden da vi ansatte ham. Han har et godt grep på garderoben og har vist stor vilje til å se hvordan vi ytterligere kan forbedre oss.

I det inngår blant annet hvordan klubben kan styrke det sportslige apparatet.

TV 2 har tidligere meldt at klubben har vært i dialog med Start-assistent Robert Hauge om en mulig assistenttrenerjobb i hjembyen.

Mange har spurt seg om det var enten den ene eller den andre som måtte forlate Brann. Enten den daglige lederen, eller treneren.

– Jeg vet ikke hva jeg skal svare, utenom at jeg holder ham høyt for rollen han har gjort for meg, i hans rolle som min sjef. Jeg holder ham svært høyt på alle måter. Så merket jeg jo at det ble tøft rundt hans person på slutten. Han hele tiden har fattet de beslutningene som han mener er rett for Brann og satt seg selv i andre rekke. Det gjør han også nå, sier Norling.

– For meg handler det mer om at jeg nå vet hva jeg kan forholde meg til. Det gjelder også klubben, alle som jobber i den og følger den fra utsiden.

– Har du alltid vært enig med ham?

– Både ja og nei. Det er vel sunt. Det er kanskje det som gjør at samarbeidet blir fruktbart, sier Norling.

Bruun-Hansen var preget

BT har meldt at det var et nederlag for Rolf Barmen at Roald Bruun-Hansen måtte forlate sin post, og at styret i Brann har vært splittet. Det avviser styrelederen.

De to jobbet tett og godt sammen og han forteller om en avgått daglig leder som var preget.

– Roald trekker seg med begrunnelsen at han mener det er det beste for klubben. Personlig tenker jeg at da må jeg respektere det og ikke kommentere det ytterligere, sier Barmen til TV 2.

– Han var tydelig preget, men var sammen med oss lenge etterpå og er veldig konstruktiv og har hjulpet oss godt på vei i prosessen vi nå er inne i.

Barmen vil ikke kommentere om han visste at Bruun-Hansen ønsket å tre av før møtet.