I TENKEBOKSEN: Tom Nordlie under en kamp som Sandnes Ulf-trener.
 Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
I TENKEBOKSEN: Tom Nordlie under en kamp som Sandnes Ulf-trener. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Nordlie detaljer unna ny klubb – dersom han vil

Tom Nordlie benekter at han har sagt nei til millionlønn, og Avaldsnes' armer er fremdeles åpne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dersom Tom Nordlie vil blir han ny trener i Toppserie-klubben Avaldsnes.

Ifølge sportslig leder og Avaldsnes-investor Arne Utvik er de kommet langt i forhandlingene med Nordlie, som står arbeidsledig etter at engasjementet med Sandnes Ulf tok slutt etter nedrykket i høst.

– Vi holder på med detaljer, skriver Utvik i en SMS.

– Jeg regner med at vi kan få dette til dersom begge parter vil.

Avviser TV 2-opplysninger

Nordlie har etter det TV 2 erfarer tidligere sagt nei til en årslønn på 1,5 millioner kroner fra Avaldsnes. Penger skal imidlertid ikke være et problem for klubben.

Tom Nordlie avviser at han har sagt nei til et tidligere tilbud fra Avaldsnes.

– Jeg avkrefter at jeg har svart noe som helst, ikke ja og ikke nei, og jeg kjenner ikke til beløpet. Jeg forstår ikke motivet med å skape rykter som ikke har rot i virkeligheten, sier Tom Nordlie til TV 2.

– 1,5 million er et ukjent tall for meg. Lønn er vi enige om, det er andre faktorer vi diskuterer. For å presisere: Tom Nordlie har ikke sagt nei til de økonomiske betingelsene, sier Utvik.

Hans kandidatur som trener for Karmøy-klubben er styrket etter at han sa nei til Fløy, som Fædrelandsvennen meldte onsdag.

Fløy var i utgangspunktet mer aktuelt enn Avaldsnes for Nordlie. Familien ønsker å bo på Sørlandet, men likevel takket trenernomaden nei til en lønn på 600.000.

– Jeg vil ikke kommentere sum, men jeg synes det hadde vært vanskelig å ta en stor del av budsjettet til en klubb som har 2,5 millioner kroner i budsjett. Det hadde vært urimelig og det er noe av grunnen til at jeg takket nei, sier Nordlie til Fædrelandsvennen.

Den tidligere Odd-, Sandefjord-, Vålerenga-, Start-, Viking-, Lillestrøm-, Kongsvinger- og Fredrikstad-treneren har tidligere uttalt at han ønsker en avklaring på trenersituasjonen før jul.

Sparket treneren

Avaldsnes og Arne Utvik står i alle fall med åpner armer for å ta imot ham.

I år var det Arne Møller som trente Avaldsnes, men han fikk sparken etter spillermisnøye. 

Klubben endte på femteplass, men det er en utbredt oppfatning at laget har kapasitet og potensial til å ende høyere på tabellen, eksemplifisert med 5-0 over Kolbotn, som havnet på plassen over Avaldsnes på tabellen, i siste serierunde.

– Positivt for damefotballen og Nordlie selv

– Dersom Nordlie overtar Avaldsnes, så er det bra for Toppserien og kvinnefotballen i Norge at de får inn en så stor trenerkapasitet som Tom Nordlie, fastslår TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen.

Etter å ha trent herrelag i en årrekke, minner Mini likevel om at det kan bli en utfordring for Nordlie å trene et kvinnelag.

– Bygget på de erfaringene jeg har hørt, så kan det bli en utfordring med tanke på hvordan jenter takler dette med direkte tilbakemeldinger på fotballbanen. Men jeg ser det som spennende om Nordlie overtar et jentelag, og det er helt klart positivt for damefotballen og Nordlie selv. Han får nå nye erfaringer fra trenerrollen, som han kan dra nytte av, sier Mini.

– Blir du overrasket om han går fra herrefotballen til kvinnefotballen?

– Nei, det kan jeg ikke si. Slik jeg har forstått det så har Avaldsnes en rik onkel som bidrar med eksterne midler, og at jeg synes alltid det er positivt med «rike onkler» som gir masse penger til fotballen, poengterer han.

– Og dersom Nordlie leder Avaldsnes til seriegull og cupgull har jo Nordlie levert varene, sier han.