Kneskadet Grimsbø: – Føles som man bare faller og faller

Kari Aalvik Grimsbø møtte pressen før Norges kamp mot Ukraina.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Debrecen (TV 2): EM er trolig over for Norges førstekeeper Kari Aalvik Grimsbø. 29-åringen skadet seg i åpningskampen og det virker høyst usannsynlig at skaden i kneet leges før mesterskapet er over.

– Føles som man faller og faller
Før tirsdagens kamp i gruppespillet mot Ukraina møtte Grimsbø pressen i hallen.

– Dette har vært et mål i lang tid. Siden Sindre ble født (i juni 2013) har det å komme på landslaget vært det store. Nå har jeg kommet hit og oppnådd det. Så føler man at alt smuldrer under føttene på en veldig plutselig etter å ha hatt alt. Det er klart det føles som man bare faller og faller, sier Grimsbø til TV 2.

29-åringen innrømmer at skadebeskjeden etter åpningskampen var tung å få. Tirsdag ble hun undersøkt ytterligere av den norske legeteamet etter en natt med smertestillende. Landslagslege Nils Ivar Leraand har anslått en 90 prosents sjanse for at Grimsbø ikke spiller med i EM. Selv merker keeperen noe forbedring.

– Det er ikke fullt så stivt i dag, så det er litt fremgang, sier Grimsbø til TV 2.

Følg Ukraina-Norge direkte i livesenteret kl.20.30

Har tro på keeperne
Emily Stang Sando er kommet inn i troppen etter Grimsbøs skade. De to keeperne kjenner hverandre godt fra klubblaget Esbjerg.

– Hun er en veldig solid keeper. Hun har masse å bidra med. Hun er tøff og aggressiv i målet, sier Grimsbø.

Det er imidlertid Silje Solberg som tar over rollen som førstekeeper for håndballjentene i tirsdagens kamp. Grimsbø er sikker på at erstatteren vil levere varene.

– Jeg har sagt at hun bare skal tro på seg selv. Hun har kontroll på dette, så hun skal bare beholde den tryggheten, sier Grimsbø til TV 2.

Grimsbø og legeteamet vil se an hvordan skaden utvikler seg, før en endelig avgjørelse med tanke på resten av EM tas onsdag.

Tirsdag skal Norge møte Ukraina i Debrecen. Kampen ser du på TV 2 og TV 2 Sumo kl. 20.30.