– Silje er klar - nå får hun sjansen

Thorir Hergeirsson er ikke bekymret for å bruke Silje Solberg som førstemålvakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Debrecen/Bergen (TV 2): EM ser ut til å være over for Kari Aalvik Grimsbø.

– Slik det ser ut i dag så er det vel 90 prosent sjanse for at EM er over for Kari, sier landslagslege Nils Ivar Leraand til TV 2.

29-åringen hadde smerter i kneet natt til tirsdag, og måtte ha smertestillende for å få sove. 

Avgjøres onsdag
Landslagsledelsen håper i det lengste at skaden ikke er så alvorlig, og at Grimsbø kan bli klar på et senere tidspunkt i EM. Men Leraand tror ikke sjansene er store.

– Vi har bestemt oss for å gi henne to dager. Så i morgen blir det avgjort om hun blir med videre eller om det er over og ut, forklarer han.

Inn i troppen kommer uansett Emily Stang Sando. Hun utgjør nå målvaktsduo med Silje Solberg.

– Vi får en målvakt som har vært i god form i klubben sin Esbjerg. Hun har faktisk stått mer i klubben enn Kari. Hun er god i nærspillet. Vi får en annerledes målvakt. En ung og sulten målvakt. Og så har vi Silje, som er klar og har vært klar en stund, for å ta en større rolle. Nå får hun muligheten. Det er en investering på både kort og lang sikt, forklarer landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Se Ukraina - Norge direkte på TV 2 og TV 2 Sumo kl 20.00

Solberg blir klart førstevalg
Målvaktstrener Mats Olsson vil ikke fokusere på hva Norge mister. Han er mer opptatt av hva landslaget har til rådighet og får inn i Stang Sando.

– Vi får en lojal spiller, som kommer til å støtte 100 prosent. Vi snakket tidligere om at vi var på 50-50 mellom Silje og Kari. Nå er det kanskje 80-20. At vi må støtte oss på Silje og at Emily kan komme inn og hjelpe til i noen minutter her og der, og når det ikke fungerer for Silje. Der er Emily fantastisk. Hun har jobbet sammen med Kari i Esbjerg i to sesonger. Der har de utviklet et veldig godt samarbeid. Så hun er vant med å dele på målvaktsplassen, mener den tidligere stormålvakten, som ikke er i tvil om at Solberg er klar til å ta ansvaret som førstevalg mellom stengene:

– Ja!

– Møter et stolt landslag
Hergeirsson ser nå frem mot kveldens kamp mot Ukraina. Et lag han har stor respekt for.

– Vi møter et stolt landslag, med små ressurser. En nasjon som er i krig, som er stolte og spiller med hjertet utenpå drakten. Voldsom entusiasme, pågangsmot og trøkk, sier landslagssjefen.

Nå håper han bare at spillerne har lagt bak seg drømmeåpningen mot Romania, og er like skjerpet når Ukraina er motstander. Hergeirsson håper ikke noen tror det skal gå av seg selv etter storseieren over Romania.

– Da får vi svi. Vi har jobbet med å få oss klare. Hvis ikke blir det en vanskelig kamp, sier han.