Bjarne Brøndbo: – Jeg truet med å slutte i D.D.E.

Forteller om Namsos-bandets turbulente år i «Hver gang vi møtes».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

D.D.E. skapte store overskrifter i 2002 etter lanseringen av Ole Jacob Hoels biografi «Endelig vart det helg».

I boken skrev Hoel at det var dårlig stemning innad i Namsos-bandet i 2000, og at de var på nære nippet til å bli oppløst.

Én av grunnene skal ha vært at vokalist Bjarne Brøndbo (50) følte han ikke ble godt nok betalt for å være frontfigur i bandet. Brøndbo var det naturlige midtpunktet og fikk langt mer medieeksponering på godt og vondt enn bandkollegene.

– Jeg har sikkert truet med å slutte

I «Hver gang vi møtes» forteller Brøndbo om den tøffe perioden.

– Jeg må innrømme at det til tider føles som et press; hvis jeg ikke virker, så virker ikke resten heller. En arrangør kan sikkert akseptere at D.D.E. har en vikar på gitar. Når vi var ute og spilte, var det alltid jeg som måtte stå opp kvart over syv for å gjøre radiointervjuer, sier han i programmet.

Brøndbo bekrefter at det var dårlig stemning, men ser ikke på det som dramatisk i dag.

– Vi har sikkert gått nesten hver vår vei, men jeg husker ikke det som noe dramatiske greier. Jeg har sikkert truet med å slutte fordi jeg har blitt møkklei av å ha et sånt forventningspress som er litt større enn på meg enn på de andre.

Var usikre på om enden var nær

Det var dog ikke bare stemningen innad bandet som gjorde at det surnet. 

Etter eventyrlig suksess på 90-tallet – hvor blant annet platen «Det går likar no» solgte 270.000 eksemplarer – seilte D.D.E. i litt musikalsk motvind i 2000 etter utgivelsen av platen «Jippi».

– Vi ga ut et album, og hadde turnéstart i Stjørdalen og det kom lite folk. Alt fikk terningkast tre, og da vi var i Nordfjordeid kom tretti stykker for å høre på oss. Da ble vi usikre og tenkte på om dette er starten på slutten. Og da begynner man å diskutere og krangle. Da sliter du, sier Brøndbo.

Til tross for knurring innad, holdt de 62 konserter for 140.000 personer i 2000.

D.D.E. holder fortsatt koken. I oktober 2002 feiret de tiårsjubileum med utsolgt konsert i Oslo Spektrum, og fra 2001 til 2012 ga de ut seks studioalbum; to av dem klatret til topps på VG-lista. Bandet har totalt holdt over 2500 konserter.

Se «Hver gang vi møtes»-premieren lørdag 3. januar klokken 20.00 på TV 2. Se alle sesongene på TV 2 Sumo (krever innlogging).