Se justisministeren synge ut mot vold mot kvinner

Justisminister Anders Anundsen tok utfordringen, og hentet frem gitaren. Se videoen! 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med et mobilkamera har justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) filmet seg selv mens han spiller gitar og synger «Bridge over troubled water». Videoen er publisert på sosiale medier som et bidrag til #FokusChallenge

– Vold mot kvinner er et samfunnsproblem som jeg vil stå opp og kjempe mot, selv om jeg i denne videoen benytter virkemidler jeg generelt er lite egnet til, sier Anundsen til TV 2. 

På verdensbasis opplever én av tre kvinner å bli utsatt for vold. 

Se videoen av den syngende statsråden øverst i artikkelen.

Det er Forum for Kvinner og Utviklingsspørsmål (FOKUS) som startet kampanjen med å synge ut mot vold mot kvinner. Anundsen ble utfordret av likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik, og sender videre utfordringen videre til leder av Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad.

– Initiativet fra FOKUS er meget godt og jeg håper de som blir utfordret stiller opp, sier justis- og beredskapsminister Anundsen.

Utfordringen handler om å synge innen det er gått 48 timer, eller å donere penger. 

– Vi har ikke fått inn så mye penger, for oss handler det om å bli synlige, sier Gro Lindstad, daglig leder i Fokus.

Fornøyd med innsatsen

Linstad er kjempefornøyd med responsen på kampanjen. 

– Jeg tar av meg hatten for Frp sine sangevner. Vi har nå sett tre statsråder fra Frp som har deltatt med sin sangstemme, sier Lindstad til TV 2. 

Tidligere har barne, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne og arbeidsminister Robert Erikson deltatt i kampanjen.

Kampanjen ble satt i gang 25. november, og førsteperson ut var Linstad selv. 

– Jeg valgte Pippi-sangen, for den handler jo om at det man ikke har gjort før, det kan man sikkert. Etterpå fikk jeg høre av mine kolleger at jeg burde beholde dagtidsjobben, for jeg hadde ingen sangkarriere foran meg, sier Linstad og ler. 

Erna tok ikke utfordringen

Hun utfordret statsminister Erna Solberg til å synge, men hun tok ikke utfordringen. 

– Hva synes du om det? 

– Det må hun velge selv. Samtidig våger hun så mye her i verden, at det å synge hadde hun nok klart, sier Lindstad og legge til: 

– For en god sak må man bare ta sats på stupebrettet, og hoppe.