Nå går Bryant snart forbi Jordan

Hele sin karriere er Kobe Bryant blitt sammenlignet med Michael Jordan. I løpet av denne uken passerer 36-åringen sitt store idol på NBAs scoringsliste

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets NBA-sesong har vært en lidelse for Los Angeles Lakers-fans og for lagets store stjerne Kobe Bryant. Med kun 5 seire på de første 21 kampene er håp om sluttspill allerede så godt som borte for den gamle storheten.

Mistet forrige sesong
Etter å ha sittet ute mesteparten av forrige sesong var det nok ikke dette Bryant så for seg da han gjorde seg klar for sesongen. Lakers jaktet stjernespillere som kunne spille med Bryant, men både Lebron James, Carmelo Anthony og Kevin Love valgte andre klubber. I tillegg mistet Lakers Pau Gasol som valgte å gå til Chicago Bulls etter seks år i Los Angeles. 

Dermed sto Bryant igjen med et lag ingen forventet kunne hevde seg i toppen av den svært harde avdelingen i vest. Men det finnes lysglimt for 36-åringen likevel.

Rekordjakt
Bryant har nemlig vist at alder er ingen hindring og leder NBA i poeng per kamp med et snitt på over 25 poeng. I tillegg har Lakers-favoritten notert seg for rekorder denne sesongen. 
Den ene rekorden ville han kanskje vært foruten, Bryant ble nemlig den spilleren i NBAs historie som har bommet på flest skudd.
Morsommere var det nok da han også ble den eneste spilleren i historien som har scoret totalt over 30 000 poeng og stått for mer enn 6000 poenggivende pasninger. 

Passerer snart Jordan
Bryant har bare tre spillere foran seg på den totale poenglisten i NBA. I løpet av denne uken passerer han mest sannsynlig én, hans store idol Michael Jordan. 

Michael Jordan (itl venstre) mot Kobe Bryant i 2001.  AFP PHOTO/Vince BUCCI
Michael Jordan (itl venstre) mot Kobe Bryant i 2001.  AFP PHOTO/Vince BUCCI

Før tirsdagens kamp mot Sacramento Kings ligger Bryant 62 poeng bak Jordan. Ikke umulig å ta i et jafs for en spiller som har som bestenotering 81 poeng i en kamp. Mer sannsynlig er det likevel at det skjer senere i uken når San Antonio Spurs eller Minnesota Timberwolves står på motsatt banehalvdel. 

Alltid blitt sammenlignet med Jordan
For Bryant og basketballfans verden over blir det et spesielt øyeblikk. Bryant satt rekord allerede i sin debut, da han ble tidenes yngste spiller i NBA. Siden den gang har sammenligningen med det som blir regnet som tidenes beste spiller pågått. 

Minner om «Air-Jordan»
Bryant og Jordan er svært like spillere. Begge er rett under 2 meter høy. Begge har et offensivt arsenal man knapt har sett blant andre spillere. Og begge er kjent for å ha en vinnervilje av en annen verden. Bryant har også uttalt at han har studert måten Jordan spilte på og spillestilen til de to storhetene har mange likhetstrekk. 

Tidenes mestscorende guard
Etter denne sesongen har Kobe Bryant ett år igjen på sin kontrakt. Slik Los Angeles Lakers ser ut nå er det heller tvilsomt at Bryant, med sine fem NBA-titler, klarer å ta igjen Jordan som står med seks. Men snart har Bryant kun Karl Malone og Kareem Abdul-Jabbar foran seg på listen over karrièrepoeng i NBA. De to er store spillere, Malone en power forward og Abdul-Jabbar en center. Dermed blir Bryant også tidenes mestscorende guard i NBA.

Ingen har vært nærmere Jordan
Når Bryant en gang legger skoene på hyllen er det usikkert om han levde opp til hypen som «den neste Michael Jordan». En ting er likevel sikkert, ingen har vært nærmere. Og når mannen med kallenavnet «the Black Mamba» en dag gir seg vil jakten på «den neste Kobe Bryant» allerede være godt i gang.