Tesla-eierne er helt på topp når det gjelder lojalitet - det er viktig for den amerikanske elbilprodusenten.
Tesla-eierne er helt på topp når det gjelder lojalitet - det er viktig for den amerikanske elbilprodusenten.

Kjøpe Tesla igjen? Ja, takk! 

Ingen har mer lojale kunder. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å skape merkelojalitet er noe av det bilprodusentene prioriterer aller høyest. Å få en eksiterende kunde til å kjøpe merket på nytt, koster i de fleste tilfeller mye mindre enn å markedsføre produktene mot nye kunder.

Så er da også kundetilfredshet noe alle har høyt på agendaen. For her er det så enkelt (og så vanskelig) at misfornøyde kunder i stor grad er troende til å velge et annet merke neste gang.

Tatt markedet med storm

Da amerikanske Consumer Reports nylig la fram en av verdens største undersøkelser på kundetilfredshet blant bileiere, var det særlig ett merke som hadde grunn til å juble.

350.000 bileiere har gitt sin mening om bilen de kjører og dessuten svart på følgende enkle spørsmål: Ville du ha kjøpt denne bilen igjen? Ett merke skiller seg ut helt i toppen, nemlig Tesla.

De har tatt elbilmarkedet med storm, og har markert seg sterkt i en rekke kundeundersøklelser også tidligere. Hos Consumer Reports viser resultatene at ingen andre bileiere er mer fornøyd enn de som kjører Tesla.

Plutselig var det bråstopp for Tesla i bruktmarkedet

Billig å eie

Hele 98 prosent av Tesla-eierne sier at de ville kjøpt bilen på nytt. Det er en langt høyere score enn merket på andreplass kan skilte med. Der finner vi tyske Porsche, som får en score på 87 prosent.

I sin konklusjon sparer ikke Consumer Reports på rosen: ”Ikke bare er Teslaen rommelig, komfortabel og morsom å kjøre. Den har også lave eierkostnader”, sier de om Model S.

Tesla Model S.
Tesla Model S.

Vi testet Model S i 2.000 kilometer

Mindre skjær i sjøen

I bilbransjen blir det sett på som ganske oppsiktsvekkende at Tesla har klart å ta en slik posisjon på så kort tid.

Mange satt nærmest og ventet på at merket skulle havne i problemer, her kunne det vært nok med teknologisk krøll eller en større tilbakekalling.

Noen mindre skjær i sjøen har det vært, men Tesla har kommet velberget fra det og har også imponert med god oppfølging overfor kundene sine.

Hybrider gjør det bra

På modellfronten er det en annen amerikansk bil som kommer nærmest Model S. 96 prosent av de som eier en Corvette Stingray forteller at de ville valgt den igjen. På tredjeplass kommer to modeller fra Porsche, nemlig Cayman og Boxster. De ender på 91 prosent.

På kompakte biler er det hybrider som scorer høyest. Chevrolet Volt (søstermodellen til Opel Ampera) og Toyota Prius leder an her. På det amerikanerne kaller mellomstore sedaner er det hybridutgavene av Honda Accord og Ford Fusion som kommer best ut.

Vi har testet Fusion hybrid - les mer her: 

Ford Fusion.
Ford Fusion.

Kvalitetsundersøkelse: Dette er den beste bilen de siste 15 årene