Branns daglige leder trekker seg med umiddelbar virkning

Samtidig ble det klart at Rikard Norling fortsetter som Brann-trener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann Stadion (TV 2): Etter et møte på over 13 timer på Brann Stadion mandag opplyste styreleder Rolf Barmen like før klokken 02.00 at daglig leder Roald Bruun-Hanssen har valgt å trekke seg med umiddelbar virkning.

Gir seg med umiddelbar virkning
– I den vanskelige situasjonen Brann befinner seg i nå har jeg kommet til at det beste for klubben er at jeg trer til side, sier Bruun-Hanssen i en pressemelding.

Styreleder Barmen var mannen som overbragte nyheten om Bruun-Hanssens avgang til pressen natt til tirsdag. Etter å ha lest opp kort fra pressemeldingen, forlot Barmen og mediekontakt Gorm Natlandsmyr Brann Stadion uten å svare på ytterligere spørsmål fra pressen.

– Roald velger å tre til side og begrunner det med klubbens situasjon. Det står det respekt av. Samtidig ønsker vi å påpeke at evalueringen viste at Roald har full tillit i organisasjonen, sa Barmen.

Terje Marthinsen går inn som fungerende daglig leder i klubben. Styret i Brann vil nå starte prosessen med å finne en ny daglig leder så snart som mulig.

Norling blir værende
Samtidig kunne styrelederen opplyse at trener Rikard Norling forsetter som klubbens trener. Det har klubben kommet frem til som en følge av både interne og eksterne evalueringsprosesser.

Det ble også klart at det sportslige apparatet rundt Norling styrkes ytterligere. Brann har igjen valgt å ansette en sportssjef - en stilling som midlertidig blir fylt av Rune Soltvedt.

– Men stillingen skal lyses ut, sier Barmen.

Brann opplyser også at ligger i planene «å engasjere en speider som skal bidra til at klubben får enda bedre oversikt i spillermarkedet.»

Grundig evaluering
I evalueringsprosessen har Brann offentliggjort at følgende punkter skal under lupen:

  • Tilpasning til en ny økonomisk hverdag
  • Finne årsaker til nedrykket
  • Involvering fra utsiden
  • Stake ut en riktig kurs for det videre arbeidet

I løpet av tiden som er gått fra nedrykket til mandagens møte er samtlige rapporter levert.

Overfor klubbens hjemmeside ga styreleder Rolf Barmen ros til alle som har bidratt i evalueringen av Branns krisesesong.

– Vi sa vi skulle snu hver stein, og det er vi i ferd med å gjøre. Alle - fra spillere og ansatte til interessegrupper rundt klubben - har vært bidragsytere i det arbeidet som til nå er gjennomført, sier Rolf Barmen.