Ny nordmann på vei mot KHL 

Mathis Olimb innrømmer at det en god sjanse for at han blir KHL-spiller neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gøteborg (TV 2): - Nå er jeg kanskje på toppen av karrieren min, og det er et bra tidspunkt å prøve noe annet, sier Olimb til TV 2 Sporten hjemme i stua i Gøteborg. 

Toppscorer

28-åringen har hatt en drømmesesong i svenske Frölunda, der han nå er inne i sin femte sesong. Olimb er toppscorer i både CHL (Chamions Hockey League), og kun tre spillere har produsert flere enn hans 24 poeng i hele den svenske ligaen. 

- Det har jo gått veldig bra, men det har nesten vært litt for mye hyllest. Jeg syns egentlig at jeg gjorde det bedre i fjor, men da var det helt dødt, ler han. 

Lagkameraten Mats Rosseli Olsen syns ikke oppmerksomheten kommer for tidlig. 

- Jeg syns jo alltid Mathis har vært god jeg, så jeg er ikke overrasket. Jeg håper jo at han blir her, men det blir kanskje vanskelig å beholde han her hvis han ikke slutter å være så god, smiler Rosseli Olsen. 

Bestemmer seg innen nyttår

Storspillet har også gjort at flere utenlandske klubber har fått øynene opp for 28-åringen. TV 2 veit at det har kommet interesse fra flere sveitsiske klubber, men at kun er KHL er interessant.

Olimb bekrefter at den Helsinki-baserte klubben Jokerit, som ligger på tredjeplass i den vestlige serien, ønsker å knytte han til seg. 

- Jeg vet Jokerit er interessert. Føler egentlig det er en ganske lik klubb som Frölunda med mye tradisjoner, fin by og de har en bra organisasjon. Så det er absolutt en klubb mange ønsker seg til, sier 28-åringen og smiler. 

Oslo-gutten har en dialog med Frölunda om å forlenge kontrakten, men siden de fleste KHL-klubbene signerer nye spillere rundt juletider vil valget tas innen året er omme. 

Olimb mener han kan ta flere år i Gøteborg uten at det vil hemme karrieren, men innrømmer at det er fristende med en forandring, 

- KHL er jo en spennende liga. Det er jo nest best i verden, og et snepp opp herfra. Det er jo noe jeg har lyst til å prøve en eller annen gang i karrieren. Også er det kult at det er litt norske spillere som gjør det bra der, smiler han. 

- Kan bli vanskelig å beholde

Flere svenske journalister TV 2 snakker med i Göteborg understreker hvor viktig nordmannen er for klubben som ligger på andreplass i SHL, men tror det vil bli tøft å unngå at nordmannen forsvinner etter sesongen. 

- Han har vært fantastisk god denne sesongen, og har potensial til å spille i både KHL og NHL, mener Johan Rylander i Göteborgs-posten som følger Frölunda tett. 

- Olimb er jo på utgående kontrakt. Tror du han forsvinner etter sesongen?

- Allerede da vi var i OL spøket Olimb med at han gjerne ville spille i det kommende KHL-laget Sotsji Dolphins, men jeg tror det kan bli beholde en så bra spiller. Han er jo Frölundas hjerne, sier Rylander. 

C More-kommentator Björn Oldeen tror Olimb vil passe godt inn i KHL. 

- En spiller med den spilleforståelsen han har, og med det tempoet i kroppen tror jeg absolutt at han vil passe godt inn i KHL. En spiller med et blikk som han fungerer over alt, sier Oldeen til TV 2. 

- Fortsatt et mål med NHL

Olimb har såvidt fått kjenne på det høyeste nivået etter at han ble draftet av Chicago Blackhawks i 2010.

Men en skulderskade sørget for at det kun ble noen treningskamper, og en sesong hos Chicagos farmerlag Rockford Icehogs. Så valgte han å dra tilbake til Sverige. 

- De er bestevennene dine når det går bra, men med en gang du ødelegger deg er du ferdig, sier han og trekker på skuldrene. 

- Tror du at du vil få en ny NHL-sjanse?

- Nei, jeg tror jo ikke det. Men det hadde vært kult. Det er jo det alle drømmer om, og jeg har jo fortsatt et mål om å få oppleve det en gang til. Hvis man gjør det bra i KHL er man jo egentlig enda nærmere, understreker Olimb. 

- Angrer du på at du dro fra USA?

Nei, men det er lett å se tilbake og tenke at man kanskje skulle gitt det ett år til. Et ordentlig forsøk der man var skadefri, og kunne vise det man egentlig har inne. 

Andre norske spillere i KHL er: Jonas Holøs (Lokmotiv Yaroslavl), Lars Haugen (Dynamo Minsk) og Patrick Thoresen (SKA St. Petersburg).