Mesterlig van Persie senket Southampton

Spissen leverte to scoringer da Manchester United tok sin femte strake seier i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Southampton-Manchester United 1-2

Mange har sagt at Robin van Persies tid som toppspiss er over. Mandag ga nederlenderen klar beskjed om at det bare er sludder og vås på klassisk van Persie-vis mot Southampton. 

Tomålsscorer van Persie
31-åringen scoret begge målene da United slo et Southampton på vei mot bakkekontakten 2-1 på bortebane. Scoringene var forholdsvis enkle, men begge med klasse.

Først var van Persie på hugget da José Fonte slo en håpløs ball tilbake mot egen keeper. Den nederlandske spissen beholdt roen og trillet ballen mellom beina på Forster, noe han også gjorde i andre omgang da Wayne Rooney fant han på bakerste stolpe med et strålende frispark.

– Jeg synes ikke vi spilte vår beste fotball i dag. Tidvis var vi slurvete, sier van Persie.

– Jeg følte meg bra. Jeg har følte meg bra i de siste ukene. Jeg kan spille 90 minutter lett nå. Det går lettere hver gang, smilte van Persie etter å ha scoret sitt femte og sjette mål for sesongen.

Se sammendrag fra kampen øverst på siden!

Seieren er Uniteds femte strake i Premier League og sender dem opp på en tredjeplass. Louis van Gaal ser omsider ut til å ha fått sving på mannskapet etter en tung start. Kurven går motsatt vei for Southampton, som etter en forrykende start på sesongen nå står med fire kamper uten seier i Premier League - de tre siste har endt med tap.

United utnyttet forsvarstabbe
Southampton var mest toneangivende i starten av kampen på St. Mary's, men det var gjestene som fikk kampens første, store sjanse - forært av midtstopper José Fonte.

Southampton-kapteinen slurvet i tilbakespillet til egen keeper, og en årvåken Robin van Persie luktet scoring. Nederlenderen snappet tilbakespillet og var iskald i avslutningsøyeblikket. Ballen trillet gjennom beina til en noe passiv Fraser Forster og inn i nettet til United-ledelse.

Ordene Manchester United og skader har gått hånd i hånd denne sesongen. I mandagens kamp fikk Louis van Gaal nok en navn på skadelisten. Midtstopper Chris Smalling haltet av banen etter en ikke veldig fysisk duell med Dusan Tadic etter et kvarter.

Pellé tilbake på scoringslisten
Vertene virket friske og i kampens 25. minutt burde det stått 1-1. Saido Mané fosset fremover sammen med to lagkompiser med ryggende United-spillere.

Senegaleseren var i overkant egoistisk da han forsøkte å drible seg forbi hindringene på veien, i stedet for å sentre til en langt bedre plassert Shane Long. Angrepet endte ikke i scoring, men minutter senere ble det omsider jubel.

Etter en strålende start på Southampton-karrieren har måltørke rammet spissen Graziano Pellé. Men mot United var italieneren omsider tilbake på scoringslisten. Avslutningen fra Pellé etter Tadics skuddforsøk var knallhardt og ustoppelig. David de Gea fikk kontakt med ballen uten at det hindret scoring. Målet var Pellés første siden 18. oktober og hans sjuende i Premier League denne sesongen.

Long hadde en meget god mulighet til å snu kampen for vertene minutter senere, men avslutningen fra kort hold suste langt over målet til de Gea.

United-manager van Gaal var tydeligvis ikke veldig fornøyd med måten laget hans fremsto på. Drøyt fem minutter før pause plukket nederlenderen Patty McNair av banen og erstattet ham med Ander Herrera. Michael Carrick falt ned i forsvarets trebackslinje.

Van Persie med sitt andre
Justeringen så ikke ut til å hjelpe noe særlig. Like etter pause sto det nesten 2-1 til vertene da midtstopper Maya Yoshida havnet i en meget god skuddposisjon. Heldigvis for United fikk ikke japaneren avsluttet ordentlig.

Mye handlet om Southampton og noen minutter senere var det Long igjen på farten. Innlegget på bakerste stolpe til spissen var presist og god - headingen fra den fotrappe iren var slapp og gikk rett på de Gea. 

United-forsvaret fortsatte å slite mot Southamptons kreative angrepslinje. Kampen nærmet seg timen gammel da Pellé igjen luktet scoring, men avslutningen gikk over tverrliggeren.

Men der Southampton sløste med sjansene, tok van Persie det som kom hans vei med dødelig effektivitet. Wayne Rooney svingte et frispark strålende inn i feltet. På bakerste stolpe lurte van Persie med en følsom venstrefot. Med en lekker touch med utsiden av foten sendte han ballen mellom beina til Forster - for andre gang i kampen - til 2-1-ledelse for United.

Strålende de Gea-redning
Pellé var tydelig lysten på å score sitt andre og sende Southampton tilbake i kampen. Kvarteret før full tid testet italieneren igjen de Gea mellom stengene, men som så mange ganger før denne sesongen hindre United-keeperen scoring med en strålende redning.

Heller ikke Nathaniel Clyne klarte å gjøre noe med Uniteds ledelse da han hamret til fra distanse drøyt fem minutter før full tid.

Manchester United vant dermed 2-1.

Slik startet lagene:
Southampton (4-3-3): Fraser Forster - Nathaniel Clyne, José Fonte, Maya Yoshida, Ryan Bertrand - Steven Davis, Victor Wanyama, Saido Mané - Dusan Tadic, Graziano Pellé, Shane Long
Manchester United (3-4-1-2): David de Gea - Paddy McNair, Chris Smalling, Marcos Rojo - Antonio Valencia, Marouane Fellaini, Michael Carrick, Ashley Young - Juan Mata - Wayne Rooney, Robin van Persie