Grimsbø ute av EM

Førstekeeperen ute med kneskade. Emily Stang Sando slutter seg til den norske troppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Debrecen (TV 2):

Etter en natt på smertestillende har det medisinske apparatet undersøkt Kari Aalvik Grimsbø (29) igjen tirsdag.

Og nyhetene er nedslående.

– Det er vel 90-10-sjanse for at hun ikke spiller mer i EM, sier landslagslege Nils Ivar Leraand til TV 2.

MR-undersøkelser mandag viste at Grimsbø har fått en «sprekk i menisken på utsiden av høyre kne», skriver Norges Håndballforbund i en pressemelding.

– Ibux var ikke sterkt nok
– Akkurat nå er jeg er skuffet og lei meg, for dette kom på et dårlig tidspunkt. Jeg har følt meg i veldig god form, så da er dette ekstra kjipt. Jeg har likevel et håp om at kneet kan bli bedre ganske raskt. Jeg kjente litt smerte i pausen mot Romania, og fikk mer og mer vondt i kneet utover i andre omgang. Nå tar vi en dag om gangen, og ser hva som skjer, sier Grimsbø.

Landslagslege Nils Ivar Leraand opplyser at Grimsbø uansett ikke kan spille håndball de kommende dagene.

– I dag har hun stort sett ligget i sengen med pute under kneet. Hun har fått mat opp på rommet. Det har vært vondt. Det har ikke holdt med ibux, så hun må ty til litt tyngre ting, sier Leraand til TV 2.

– Mest sannsynlig er dette slutten for Kari i dette EM. Et EM er over på fjorten dager, så det er ikke all verdens tid å gå på, sier Leraand til TV 2.

Måtte bruke Google Translate
MR-bildende som ble tatt av Grimsbøs kne er sendt til ekspertvurdering i Norge. Det norske teamet har nemlig hatt problemer med å tolke resultatet til de ungarske legene.

– Det var litt problematisk, fordi de ikke er så veldig gode i engelsk. Vi har fått en røntgenbeskrivelse på ungarsk, så vi har sittet med Google Translate. Alle som har prøvd det, vet at det er ymse kvalitet. Heidi Løke har hjulpet oss. Hun tok et bilde av beskrivelsen og sendte til legen i Györ. Han snakket litt engelsk. Det er han jeg stoler mest på her, sier Leraand.

Svarene som kommer tilbake, vil avgjøre om Grimsbø kan returnere til den norske troppen før mesterskapet er over. Mest trolig vil svaret være at EM går sin gang uten Grimsbø mellom stengen.

Til tross for nedslående beskjed dagen etter drømmestarten i EM, er landslagssjef Thorir Hergeirsson positiv med tanke på fortsettelsen. Han har fremdeles håp om at Grimsbø skal rekke resten av mesterskapet.

– Kari er litt lei seg, selvfølgelig. Hun hadde en pangstart, så får hun denne beskjeden. Det er klart at det alltid er kjedelig. Kari har jobbet seg tilbake tidligere etter skader, så hun kommer sterkt tilbake, sier Hergeirsson til TV 2.

Sando inn i troppen
Reservekeeper, og Grimsbøs lagvenninne i Team Esbjerg, Emily Stang Sando (25) slutter seg til den norske troppen. Hun returnerte nylig til Danmark fra treningsleir i Egypt sammen med klubblaget.

– Hun har stått virkelig, virkelig godt i dansk toppserie i år. Hun er på vei hit nå og kommer litt over midnatt. Hun er klar og inn i troppen i morgen. Hun blir makkeren til Silje Solberg, som er klar for større oppgaver. Vi føler vi har et godt keeperteam, sier Hergeirrson til TV 2.

Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad var mandag gjest i TV 2s håndballstudio. Han tror Grimsbø kan være raskt tilbake i spill.

– Først og fremst er dette synd for Kari selv, men det er også synd for den norske troppen. Når det er sagt, så kan Emily Stang Sando komme inn og gjøre en god jobb. Når det gjelder en meniskskade i kneet, så er ikke det det aller verste, og Kari kan komme kjapt tilbake igjen, sier Gjekstad.

Også Linn Gossé synes skaden til førstekeeperen er en smell for Norge.

– Det jeg vet om slike type skader, er at det tar 6-8 uker å fikse, sukker hun.

Norge var overlegne i åpningskampen mot Romania med en 27-19-seier. Tirsdag venter ny kamp mot Ukraina på TV 2 kl. 20.30.