Måtte hysje på pressen: – Vær så snill, ikke stå foran den døra!

Stine Bredal Oftedal hadde eksamen noen meter unna håndballjentenes pressetreff. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DEBRECEN (TV 2 Sporten): Stine Bredal Oftedal har spilt over 80 landskamper, men har hatt til gode å skinne med flagget på brystet. Før i går.

23-åringen, som til daglig spiller i Issy Paris, ble Norges toppscorer med fem mål i 27-19-seieren over Romania, i tillegg til å ha ni målgivende pasninger.

- Jeg er så glad. 20 kilo er borte fra skuldrene mine, sa hun til TV 2 Sporten etterpå.

EM eksamen besto hun altså med glans - men i dag var det en helt annen form for eksamen som sto på programmet for Oftedal.

Mens håndballjentene hadde et tre kvarters pressetreff i hotellkorridoren, satt playmakeren i et rom rett ved siden av og avga eksamen i økometri. Håndballjentenes teamadministrator, Grethe Ingels, hadde sin fulle hyre med å jage vekk journalister og håndballjenter som skapte støy utenfor eksamensrommet.

- Vær så snill, ikke stå foran den døra, anmodet Ingels da hun for tredje og fjerde gang måtte ut på gangen for å hysje.

Men Stine Bredal Oftedal holdt hodet kaldt og kom smilende ut fra eksamensrommet litt etter klokka 14.

- Det gikk helt greit, så det var ikke noe krise, meldte hun til TV 2 på vei ut og holdt tommelen opp.

For Oftedal er til de grader i flytsonen for øyeblikket - som en kuriositet kan nevnes at hun også fikk mandelen i grøten da håndballjentene tjuvstartet juletradisjonene i dag tidlig - og selvtilliten merkes godt på måten hun opptrer på banen.

- Det er deilig å se at hun spiller med en sånn selvtillit.Hun er en god spiller, og det handler bare om å få det ut, sier Ida Alstad.

Heidi Løke er også imponert over utviklingen:

- Jeg synes Stine har tatt enda et steg, og blitt en fantastisk spiller. Det at hun har reist til Paris tror jeg har mye av æren. Hun har fått nye opplevelser, blitt kjent med en annen kultur, og det gjør noe med deg som menneske. Som håndballspiller blir man bedre av det, sier Løke.

Og 32-åringen bør vite hva hun snakker om: Etter tre år som proff i Györ har Løke rasket med seg to Champions League-titler, på toppen av den hun allerede hadde fra Larvik.