TREKKER SEG: Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, trekker seg fra styret i VimpelCom med umiddelbar virkning. FOTO: Vegard Grøtt/ NTB Scanpix
TREKKER SEG: Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, trekker seg fra styret i VimpelCom med umiddelbar virkning. FOTO: Vegard Grøtt/ NTB Scanpix

Baksaas trekker seg fra VimpelComs styre

Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas trekker seg fra styret i VimpelCom med umiddelbar virkning. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Baksaas begrunner valget med mulige interessekonflikter i korrupsjonsetterforskningen.

Ved å gå ut av VimpelComs styre løser Jon Fredrik Baksaas mulige interessekonflikter som kan oppstå under de rådende forholdene, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Jeg går ut av styret i VimpelCom for å kunne fokusere helt og fullt på å ivareta Telenors interesser som eier. Telenor har nulltoleranse for korrupsjon, og som eier i VimpelCom vil vi støtte den pågående etterforskningen, sier Baksaas.

Han har sittet i VimpelComs styre siden 2010. Avgjørelsen om å trekke seg er tatt i samråd med styret i Telenor, heter det i meldingen fra selskapet.

– Styret i Telenor har en grundig og seriøs tilnærming til den pågående etterforskningen i VimpelCom Ltd. Styret har derfor utnevnt en egen komité bestående av styremedlemmer med ansvar for å følge opp utviklingen til selskapet. Ved å gå ut av styret i VimpelCom Ltd. fjernes eventuelle fremtidige interessekonflikter for Telenors konsernsjef, sier styreformann Svein Aaser i Telenor. (©NTB)