DROPPET DATEN: Louisa Manning tok dette bildet før hun dro til restauranten hun hadde avtalt et stevnemøte med sin tidligere mobber på. Foto: Louisa Manning
DROPPET DATEN: Louisa Manning tok dette bildet før hun dro til restauranten hun hadde avtalt et stevnemøte med sin tidligere mobber på. Foto: Louisa Manning

Mobbeofferet Louisa (22) ble bedt på date av plageånden – nå går svaret hennes verden rundt 

Louisa Manning hylles av mobbeofre verden rundt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige uke ble Oxford-jenta Louisa Manning invitert på date.

Gutten som inviterte henne hadde trolig ingen anelse om at de to en gang kjente hverandre.

HYLLES: Louisa blir hyllet av mobbeofre verden rundt. Foto: Facebook
HYLLES: Louisa blir hyllet av mobbeofre verden rundt. Foto: Facebook

Den gang var Louisa 12 år gammel, og han mobbet henne for vekten hennes hver eneste dag. Han gjorde narr av de sammengrodde øyenbrynene hennes, og hver dag ropte han «mannedyret!» etter henne. 

Mobbingen var såpass voldsom at Louisa fikk spiseforstyrrelser, og hun spiste knapt noe i tre år. 

Louisa er nå blitt frisk - såpass frisk at hun var klar for å gi gutten en solid lærepenge da han ba henne med ut på date.

Hun takket ja til invitasjonen, og dukket opp på restauranten timer før de hadde avtalt å møtes der. Hun ga et brev til en servitør, og ba servitøren om å gi brevet til gutten så fort han hadde satt seg og ventet på Louisa.

Tidligere på dagen tok hun et bilde av brevet, hvor hun hadde limt fast et bilde av seg selv som 12-åring på. Bildet la hun ut på Facebook-siden sin, og det har på fire dager fått over 16.000 'likes'. 

«En gutt som mobbet meg på skolen spurte meg på date denne uka fikk akkurat dette fra en servitør», beskriver hun bildet.  

Slik lød brevet: 

«Hei,

Jeg beklager at jeg ikke kan være her i kveld. Husker du i 8. klasse da jeg var feit, og du gjorde narr av vekten min? Nei? Det kan jeg. Jeg brukte de neste tre årene til å spise mindre enn et eple om dagen, så jeg har bestemt meg for å droppe middagen.

Husker du mine monobryn? At du gjorde narr av dem? At du sa at du ble frastøtt av de hårete beina mine? Husker du hvordan du og vennene dine kalte meg «mannedyret» hver eneste dag i tre år? Nei, det har du kanskje glemt. Eller så har du sett hvordan jeg ser ut åtte år senere og fant ut at jeg var verdig nok til å bli behandlet som et ekte menneske. 

Jeg tenkte at jeg skulle sende deg dette som en påminnelse. Neste gang du tenker på meg, så tenk på jenta på dette bildet. Det er hun som akkurat , for det er hun som nettopp har droppet daten med deg.

Louisa».

Gutten: – Jeg har fortjent det

Brevet har blitt en real snakkis på nett, og The Oxford Student har nå publisert guttens respons:

«Jeg møtte faktisk opp der for å få en sjanse til å være venner. Ikke fordi du ser så bra ut. Jeg tror imidlertid at jeg har fortjent det, og jeg klandrer deg absolutt ikke for at du droppet å komme.

Jeg kan ikke forandre hvem jeg var for åtte år siden, og jeg vil ikke bagatellisere dette ved å late som om det ikke skjedde. Men jeg håper at du tror meg når jeg sier at jeg er en helt annen nå. Jeg kan bare be om unnskyldning, og jeg ønsker deg det aller beste. Jeg antar at jeg ikke vil høre fra deg igjen, men jeg mener det når jeg sier at jeg håper at du får all den suksessen du fortjener».