TO PÅGREPET: Politiet rykket ut til en knivstikking på en bensinstasjon på Tøyen i Oslo forrige søndag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TO PÅGREPET: Politiet rykket ut til en knivstikking på en bensinstasjon på Tøyen i Oslo forrige søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

To personer pågrepet etter knivdrama på bensinstasjon

Politiet pågrep i helgen to personer som har vært etterlyst etter at en mann i 30-årene ble knivstukket på Tøyen i Oslo forrige søndag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fem menn barket sammen ved inngangen til en Shell-stasjon på Tøyen forrige søndag.

Politiet fikk først melding om at det hadde vært et slagsmål på stedet, og da patruljene ankom stedet fant de en person som var knivstukket i halsen.

Frykter hjerneskade

– Situasjonen er veldig alvorlig for min klient. Han har vært tidvis våken, men man får ikke kommunisert med ham. Han klarer ikke å snakke etter at hovedpulsåren ble kuttet av, sier bistandsadvokat Tom Barth-Hofstad til TV 2.

Pågrepet i helgen

– To personer ble i helgen pågrepet. Det var vanlig politiarbeid som ledet til pågripelsen, sier politiadvokat Leif Morten Eide til TV 2. 

De to mennene i midten av 20-årene ble i dag begjært varetektsfenglset i fire uker med brev- og besøksforbud.

FRYKTER HJERNESKADE: Bistandsadvokat Tom Barth-Hofstad har ikke fått snakket med sin klient som bare tidvis er våken. FOTO: OLA HARAM / TV 2
FRYKTER HJERNESKADE: Bistandsadvokat Tom Barth-Hofstad har ikke fått snakket med sin klient som bare tidvis er våken. FOTO: OLA HARAM / TV 2

Ukjent motiv

– Foreløpig er motivet uvisst, men det er ingenting som tyder på at det det er noe kjennenskap mellom offeret og disse gjerningsmenene, sier Eide til TV 2.

Sykehus

Fornærmede i saken ligger fremdeles på sykehus og bistandsadvokaten frykter at mannen kan bli hjerneskadet. 

– Som følge av skadene på hovedpulsåren ser det ut til at hjernen en periode var uten oksygen. Man frykter derfor en mulig hjerneskade, sier bistandsadvokat Barth-Hofstad til TV 2. 

POLITIJAKT: Store politistyrker jaktet på gjerningsmenne etter knivdramaet på Tøyen sist søndag. FOTO: TV 2
POLITIJAKT: Store politistyrker jaktet på gjerningsmenne etter knivdramaet på Tøyen sist søndag. FOTO: TV 2

Jakter enda en gjerningsmann

Flere avhør gjenstår og de to er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse. Den kan bli utvidet opplyser politet til TV 2. 

– Vi leter fremdeles etter enda en gjerningsmann og vi ønsker å komme i kontakt med folk som var vitne til hendelsen, sier Eide.

Forsvarerene til de to siktede ønsker ikke å kommentere saken overfor TV 2.