STORSEIER: Troy Deeney og Watford nedsablet Fulham.
STORSEIER: Troy Deeney og Watford nedsablet Fulham.

– Topplagenes hevn

Topplagene fikk for alvor vist seg frem i helgens championshiprunde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 20. serierunden i Championship startet med et smell fredag kveld, da Watford utspilte Fulham og vant hele 5-0 i Fulhams egen lekegrind. Watford hadde fire strake tap foran oppgjøret mot The Cottagers, og med tanke på Fulham hadde fem kamper på rad uten tap på hjemmebane, var det et meget overraskende resultat.

Lørdagens runde kan best beskrives som topplagenes hevn. Etter at flere av lagene i toppen sviktet forrige runde, viste de styrke denne runden. Ipswich Town vant hele 4-1 hjemme mot Leeds United, og nå ser Mick McCarthy & Co meget sterke ut i opprykkskampen.

Middlesbrough tok turen til London for å møte Millwall, og reiste hjem fra The Den med en meget imponerende 5-1-seier. AFC Bournemouth så ut til å gå på en smell borte mot formsvake Wolverhampton Wanderers, men en meget omdiskutert dommeravgjørelse førte til at en Wolves-spiller ble utvist, og Bournemouth snudde 0-1 til 2-1 mot slutten av kampen.

Med seier til konkurrentene i toppen, måtte Derby County også slå tilbake etter tapet mot Leeds United forrige helg, dersom de fortsatt skulle være serieleder. Det gjorde de med glans hjemme mot Brighton & Hove Albion, og allerede etter 20 minutter ledet The Rams 3-0. Det ble også sluttresultatet, og nå spørs det om ikke Brighton-sjef Sami Hyypiä snart er ferdig i klubben. The Seagulls har ikke fått det til under Liverpool-legendens ledelse, og har nå bare én seier på de 16 siste kampene.

En annen presset manager for tiden er Norwich City-sjef Neil Adams. Etter en flott start på sesongen, har det bare gått en vei for den tidligere Norwich-spilleren. Kampen mot Wigan Athletic på lørdag ble omtalt som en slags skjebnekamp for Adams, men heldigvis for både han og kanarifuglene vant de 1-0 mot et Wigan-lag i krise. The Latics ligger nå på nest sisteplass, og har fortsatt ikke vunnet siden Malky Mackay overtok som manager etter Uwe Rösler. Like bak Wigan finner vi Blackpool som på lørdag tok sin andre seier for sesongen da Blackpool-sjef Lee Clark fikk besøk av sin tidligere klubb Birmingham City.

Bare Alexander Tettey startet av nordmennene i Championship denne runden. Han spilte hele kampen i deres 1-0-seier, og gjorde en fin jobb i ankerrollen på midtbanen. Mats Møller Dæhli satt på benken da Cardiff City spilte uavgjort hjemme mot Rotherham United, mens Magnus Wolff Eikrem ikke var med i troppen. Jonathan Parr ble i likhet med Dæhli også sittende på benken hele kampen da hans Ipswich Town vant 4-1 mot Leeds United. Joshua King og Thomas Rogne var ikke med i troppen for sine respektive klubber.

Rundens spiller: Jelle Vossen (Middlesbrough)
- Den belgiske spissen som kom fra KRC Genk i sommer, har ikke hatt en enkel start på Boro-karrieren. I flere kamper har han vært utrolig nær scoring, men foran kampen mot Millwall på lørdag hadde han fortsatt til gode å finne nettmaskene. Det ble det en endring på i lørdagens kamp hvor han scoret tre ganger, og strengt tatt kunne – og burde – ha scoret minst ett mål til. Det første målet var av det pene slaget, og var absolutt verdt ventetiden.

Rundens scoring: Robert Tesche (Nottingham Forest)
- Lenge så det ut som om Watford-spiller Almen Abdi skulle stikke av med prisen for rundens scoring denne helgen, men så dukket den tyske midtbanespillere Robert Tesche opp med en drømmescoring. En ball ble klarert ut i returrommet hvor den tidligere Hamburg-spilleren kom løpende. Han tok ned ballen på brystkassen, lot den sprette, før han sendte avgårde et fantastisk skudd. Målet er rett og slett nydelig, og feiringen står absolutt i stil med selve scoringen.

Rundens redning: Marcus Bettinelli (Fulham)
- Fulhams unge målvakt hadde ingen god dag på jobben. Han slapp først inn et tidlig mål, før han like etterpå ble utvist da han lagde straffespark. Det var likevel en liten positiv ting fra kampen han kan tenke tilbake på. Etter bare tre minutter fikk Watford frispark, og Daniel Tozser som har ligaens beste frisparkfot fikk drømmetreff. Den ungarske landslagsspilleren hadde nærmest begynt å feire, før Bettinelli på imponerende vis fikk avverget scoring.

Rundens innøvde: Troy Deeney & Almen Abdi (Watford)
- 1-0 scoringen til Watford mot Fulham så helt normalt ut, helt til man fikk se reprisene. Watford-spiss Troy Deeney hadde stilt seg opp i muren på et frispark, og satt seg ned i huk da Almen Abdi sendte avgårde skuddet. Ballen gikk mellom bena til Deeney, og rett i mål. Jeg klarer ikke bestemme meg for om det var meningen, eller ikke. Likevel får den prisen for rundens innøvde. Se og bedøm selv.

Rundens frispark: Kyle Lafferty (Norwich City)
- Kyle Lafferty er mannen som ble solgt fra Palermo i sommer fordi han visstnok brukte mer tid på diverse nattklubber enn på treningsfeltet. I Norwichs seier mot Wigan Athletic fikk vi se en litt snedig frisparkvariant ti minutter før slutt. Lafferty skulle sende avgårde et farlig skudd, men skled i det han skulle treffe ballen. Dette resulterte i et av de verste frisparkene du kommer til å se på lang tid.

Rundens omdiskuterte: Mike Jones
- Det har vært en tøff uke for dommer Mike Jones. Først ga han Sergio Agüero gult kort for filming, da han egentlig skulle hatt et soleklart straffespark. På lørdag fortsatte nedturen da han på en eller annen måte klarte dra frem det røde kortet til Rajiv van La Parra. Wolves-spilleren skallet med Bournemouth-stopper Steve Cook på stillingen 1-0 til Wolves, men det var bare et uhell. Likevel fikk altså Wolves-spilleren marsjordre, og senere snudde Bournemouth kampen og påførte dermed Wolves sitt femte strake tap. Etter kampslutt tok styreformann Steve Morgan turen helt inn på banen for å konfrontere dommeren, uten at det sannsynligvis hjalp noe særlig.