24 personer skadd i busskollisjon i Oslo

JERIKOVEIEN, OSLO (TV 2): Alle nødetatene rykket til stedet etter at to rutebusser frontkolliderte på Lindeberg i Oslo mandag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

24 personer er skadet etter en ulykke mellom to rutebusser i Jerikoveien på Lindeberg i Oslo mandag morgen.

Blant dem ble tre personer hardt skadet og sendt til sykehus, melder politiet. De fikk melding om ulykken klokken 10.18 .

Ingen av de skadde skal ha vært bevisstløse.

– Det var et voldsomt smell, jeg hørte barneskrik, sier Syeda Razia Sultana Abbas til TV 2.

GLATTE VEIER: Ifølge TV 2s reporter på stedet er det svært glatt på stedet hvor bussene kolliderte. Foto: Anette Westgård / TV 2
GLATTE VEIER: Ifølge TV 2s reporter på stedet er det svært glatt på stedet hvor bussene kolliderte. Foto: Anette Westgård / TV 2

Hun er nærmeste nabo til der hvor ulykken skjedde og løp til vinduet da hun hørte bråket. Da så hun at de to bussene hadde kollidert.

Politiet meldte først at minst fire personer var skadet, men at det kunne være flere.

– Alle nødetatene er på stedet, men vi har ikke full oversikt over situasjonen enda, sa operasjonsleder Tor Jøkling til TV 2 like før klokken 10.00.

De tre som ble fraktet til sykehus har alle fått moderate skader, opplyser Ullevål sykehus mandag ettermiddag. De tre er to menn og en kvinne, alle 40 år gamle.

Sjåfør fastklemt

En av passasjerene sier til TV 2 at det var en voldsom krasj. Han satt midterst i bussen og har fått skader i ansiktet.

Den ene bussjåføren satt fastklemt etter ulykken, men ble frigjort av brannvesenet og får nå behandling av helsepersonell på stedet.

– Det er meldt om en diesellekkasje fra en av bussene, men dette blir tatt hånd om av brannvesenet. Vi regner det ikke som en farlig situasjon, sier Jøkling.

Det er ikke brann på stedet.

Glatte veier

Det er foreløpig for tidlig å si hva som er årsaken til ulykken, men ifølge politiet kan det tyde på at den ene bussen har havnet utenfor sin kjørebane.

Det skal være svært glatt på veiene langs stedet.

Jerikoveien er nå stengt over en strekning på rundt 500 meter, opplyser politiet.