RANSAKING: Politiets sikkerhetstjeneste brukte hele fredagen på å ransake 23-åringens oppholdsted i Østfold. FOTO: OLA HARAM / TV 2
RANSAKING: Politiets sikkerhetstjeneste brukte hele fredagen på å ransake 23-åringens oppholdsted i Østfold. FOTO: OLA HARAM / TV 2

PST hevder terrorsiktet skulle reise til Syria 

Norsk-pakistaneren kom tilbake fra Syria fredag 7. februar i år og ble siktet for å ha deltatt i en terrororganisasjon. Han ble først pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste fredag morgen, ti måneder senere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: 23-åringen ble i dag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, i tillegg til medieforbud. Han erkjenner ikke straffskyld i henhold til siktelsen. 

Politiets sikkerhetstjeneste fryktet at siktede skulle forlate landet og gikk derfor til pågripelse på fredag.

– Vi mener det foreligger fare for bevisforspillelse og unndragelsesfare. Derfor ba vi i dag om varetektsfengsling av siktede, sier Politiadvokat Anne Karoline Bakken Staff i PST til TV 2. 

AKTOR: Politiadvokat Anne Karoline Bakken Staff i PST. FOTO: OLA HARAM / TV 2
AKTOR: Politiadvokat Anne Karoline Bakken Staff i PST. FOTO: OLA HARAM / TV 2

Klokken 13 i ettermiddag blie han fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Han er foreløpig siktet for brudd på straffelovens §147 d.

– Han har i løpet av ti måneder stilt i fem avhør og han hevder han har ingen planer om å reise tilbake til Syria, sier hans forsvarer Karen Forbrigd til TV 2. 

Nekter for terror

Mannen nekter for å ha deltatt i en terrororganisasjon og sier han har drevet med nødhjelp i det krigsherjede landet.

– Han har bestridt at han har vært med i en slik organisasjon. Han har sagt at han har deltatt i arbeid av humanitær karakter for Røde Halvmåne, sier mannens forsvarer John Christian Elden til TV 2.

Sentral

TV 2 vet at mannen er en sentral person i det ekstreme islamistiske miljøet i Østfold. Han er venn av flere av de som er i Syria eller som har kommet tilbake fra krigshandlingene. 23-åringen har i lengre tid vært i PSTs søkelys.

Har du tips om nordmenn som kjemper for IS i Irak eller Syria? Da vil våre journalister snakke med deg. Send vanlig epost direkte til journalistene her. Eventuelt kan du sende melding / ringe kryptert.