EN ØNSKET MANN: Jackson Martinez er ønsket som Liverpools redningsmann. Foto: REUTERS/Rafael Marchante
EN ØNSKET MANN: Jackson Martinez er ønsket som Liverpools redningsmann. Foto: REUTERS/Rafael Marchante

Fotballryktene:
– Liverpool vil hente to spisser i januar

Og Arsenal er i ferd med å sikre seg italiensk landslagsspiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ny uke, nye muligheter og nye overgangsrykter.

I dag er det 16 dager igjen til jul, og 24 dager igjen til overgangsvinduet åpner.

De fleste klubbene venter på besøk av Martin Ødegaard før jul, men slett ikke alle setter alle krefter inn på å sikre seg Strømsgodset-spilleren.

For det er ingen tvil om at det er huller både her og der hos de fleste, og januar er siste anledning til å gjøre noe med dem denne sesongen.

Det kommer vel ikke som noen overraskelse at Liverpool ønsker å forsterke angrepet. Forrige sesong pøste Luis Suarez & co inn nesten tre mål per kamp. Denne sesongen er snittet falt til litt over ett mål. Med Daniel Sturridge ute med skade, er det blitt ynkelige en scoring på resten av klubbens spisser. Og da holder det ikke bare med en ny spiss i januar. Brendan Rodgers vil ha to. Ifølge Daily Mail skal Jackson Martinez og Saido Berahino handles inn fra henholdsvis Porto og West Bromwich Albion på nyåret.

Alberto Moreno ble handlet inn for store penger i sommer, men spanjolen har vel ikke levd helt opp til forventningene. Da er det kanskje ikke så rart at Genoa-kaptein Luca Antonelli nå kobles til klubben. Og han ville ikke sagt nei dersom han fikk sjansen, skriver Daily Star.

Simon Mignolet fortsetter sitt schizofrene keeperspill denne sesongen. Belgieren varierer mellom det helt håpløse og det fantastiske - gjerne i en og samme kamp. Da er det kanskje ikke så veldig rart at det går rykte om et bud fra Liverpool til Stoke for Asmir Begovic. Bosnieren har også tidligere vært på ønskelisten til de røde, men de valgte i stedet å hente Mignolet fra Sunderland. Men også Arsenal skal være interessert i Begovic, skriver London24. The Gunners har allerede to landslagskeepere i stallen, men begge er skadet.

The Gunners skal også være på spissjakt. Ryktene om en overgang for Roma-spissen Mattia Destro har gått lenge, og ifølge Daily Star skal det være veldig konkret, og italieneren kan ende opp i London i løpet av januar.

Manchester United har veldig lyst på Exeters stortalent Ethan Ampadu. Men alt tyder på at de kan se langt etter stortalentet. For Arsenal har et ganske sterkt forhandlingskort i ermet. Ampadus far Kwame Ampadu, gikk selv gradene i Arsenal, og er nå trener ved klubbens ungdomsakademi, skriver Daily Star.

Manchester United ønsker å knytte til seg Barcelonas veteran Dani Alves. Brasilianeren er bosmanspiller til sommeren, men Louis van Gaal vil ha ham til Old Trafford allerede i januar, melder Daily Express. Alves passer ypperlig som vingback dersom nederlenderen skal spille med sitt favorittsystem med tre midtstoppere.

En ting er i alle fall sikkert. Det kommer til å skje ting på White Hart Lane på nyåret. En rekke spillere skal være til salgs, og manager Mauricio Pochettino vil raide gamleklubben Southampton. Argentineren prøvde å hente Jay Rodriguez og Morgan Schneiderlin i sommer. Men han var for kjip til å by nok til at The Saints ville selge. Nå vil han gjøre et nytt forsøk i januar, skriver Daily Mirror. Han vil også forsøke å hente Napolis spanske midtstopper Raul Albiol.

En annen midtstopper som kan ende opp i Nord-London er Celtics Virgil van Dijk. Arsenal har lenge vist interesse for nederlenderen. Men nå skriver Daily Express at også Tottenham vil ha 23-åringen.

Tidligere Tottenham-manager Harry Redknapp er notorisk i sin jakt på spillere han kjenner godt. Det er ingen hemmelighet at han ønsker å hente Jermain Defoe hjem fra MLS og Toronto FC. Men nå er det en annen tidligere Tottenham-spiss han vil hente til Queens Park Rangers. Også denne har kost seg på et godt betalt opphold «over there». For ifølge Setanta vil Redknapp nå prøve å lokke Robbie Keane på lån i januar. Landon Donovan og Tim Cahill er andre mål, selv om Donovan offisielt har lagt opp nå.

Leicester prøvde seg med et 70-millionersbud på den kroatiske måltjuven Andrej Kramaric, men ble møtt med latter av Rijeka, skriver Daily Express. Nå vurderer de et fremstøt overfor Everton. De ønsker å leie Arouna Kone, melder Daily Mirror.

Swansea ønsker å beholde Wilfried Bony, og nekter derfor å lytte til bud på ivorianeren i januar. I stedet leter klubben etter en spissmakker til ham. Ifølge Daily Mirror skal waliserne nå ha begynt å samle sammen penger til et bud på Atletico Madrids Leo Baptistao.