ULYKKESFUGL: Sandra Toft har vært forfulgt av uhell i karrieren. Foto: Claus Fisker / NTB scanpix
ULYKKESFUGL: Sandra Toft har vært forfulgt av uhell i karrieren. Foto: Claus Fisker / NTB scanpix

Var millimetre fra å bli lam - nå er hun stjerne i EM

Larvik-målvakt Sandra Toft kunne sittet i rullestol.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag kveld reddet Sandra Toft to straffekast og var en av Danmarks beste spillere da Ukraina ble slått 32-23 i EM-premieren.

Men 25-åringen takker høyere makter for at hun i det hele tatt er i Ungarn.

23. april 2009 er en dato som sitter spikret i hukommelsen hennes.

Kjørte av veien
På vei hjem fra bursdagsselskap hos sin søster, mistet hun kontrollen over bilen sin. Hun kjørte av veien og trillet rundt fire ganger.

– Smellen var voldsom. Begge armene mine brakk, og jeg var kun millimetre fra å bli lam. Jeg tenker fortsatt ofte på det som skjedde. Den er blitt en del av meg, og jeg kommer nok aldri til å få den helt på avstand. Etter hvert som tiden går blir jeg mindre og mindre redd for å kjøre bil når det er mørkt, forteller hun til danske BT.

Ulykken har gitt henne et helt nytt syn på livet.

– Opplevelsen har gjort meg troende. Det er ikke sånn at jeg går i kirken hver søndag. Men jeg er overbevist om at det er en der oppe som holder hånden over meg, forteller Toft.

Ble blind
Toft er blitt forfulgt med uhell i sin relativt korte karriere.

Hun har slått ut flere tenner. Hun satte hånden fast i en bildør og har fått et sykkelstyre i øyet. I tillegg har han vært kneskadet fem ganger. Og nylig mistet hun synet en periode under en flytur vei hjem fra en Champions League-kamp med Larvik.

– Jeg var på vei hjem med fly fra Polen sammen med lagvenninnene mine i Larvik. Plutselig hovnet kroppen opp. Det sved og brente overalt. Jeg ble selvfølgelig nervøs. Men det var først da jeg mistet synet at jeg ble skikkelig redd. Heldigvis vendte det tilbake noen minutter senere. Hva som skjedde er det ingen som har kunnet forklare meg. Men jeg må åpenbart innse at jeg er litt mer uheldig enn de fleste, sier målvakten.

Torsdag kan hun få en avgjørende rolle når Norge møter Danmark i den siste gruppekampen i EM.