BEDRE DAGER: En ung Håvard Nordtveit i aksjon for 1. FC Nürnberg i Bundesliga i 2009. Nå er Nordtveit i Gladbach, og Nürnberg i 2. Liga.  (AFP PHOTO DDP / TIMM SCHAMBERGER)
BEDRE DAGER: En ung Håvard Nordtveit i aksjon for 1. FC Nürnberg i Bundesliga i 2009. Nå er Nordtveit i Gladbach, og Nürnberg i 2. Liga.  (AFP PHOTO DDP / TIMM SCHAMBERGER)

Rekdal tipper seier til Cagliari og Nürnberg

Viktige kamper i 2. Bundesliga og Serie A på mandag - sjekk ekspertanalyse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NÜRNBERG - 1860 MÜNCHEN (2. BUNDESLIGA) H: 1,75 U: 3,30 B: 3,45
Nürnberg så for seg en rask retur til Bundesliga, men etter noen måneder ble det klart at de kanskje må kjempe mot et nytt nedrykk istedet. Trener Valerien Ismael ble sparket, og den ukjente sveitseren Rene Weiler kom inn. Det endte med 2-1 seier over serieleder Ingolstadt. Sist tapte de 0-1 i Braunschweig i en meget vanskelig bortekamp. 1860 München ligger to poeng bak Nürnberg, og har nok en skuffende sesong. De har vunnet to av de fire siste, det var bortekamper mot Bochum og Union Berlin. De trives slettes ikke på Allianz Arena - erkefiendens hjemmebane, og har således et handicap. Dette er to store klubber som ikke vil ligge i feil ende av tabellen, så her kan det fly gnister. Men Nürnberg er gode nok til å rykke opp igjen, hvis de bare får orden på laget og dempet støyen rundt klubben.

CAGLIARI - CHIEVO VERONA (SERIE A) H: 1,75 U: 3,25 B: 3,90
Cagliari måtte ha straffer for å slå Modena ut av cupen på torsdag, etter utrolige 4-4 etter ekstraomganger. Da hadde Cagliari hentet opp Modenas ettmålsledelse fire ganger. Det er ikke ofte hjemmelaget vinner kamper nå, men de spiller en del uavgjort. Det gjør også Chievo, som ligger kun ett foran Cagliari på tabellen. Begge disse lagene kan ligge i bunnstriden hele sesongen. Chievo har tre uavgjort og en seier over Cesena på de fire siste. Disse lagene er jevngode, og selv om Cagliari er ørsmå favoritter hjemme på Sardinia kan det like gjerne ende uavgjort.