Dette får ikke Jansrud lov til

– Det bør ikke være noen grunn til at Norge skal ha særegne regler, sier Kjetil Jansrud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beaver Creek (TV 2): Benjamin Raich tok overraskende ledelsen etter første omgang storslalåm i Beaver Creek. I målområdet tok østerrikeren på seg en pustemaske og tok pust fra oksygentank. Det er fullt lovlig, men ikke om han var norsk.

–Det er en særnorsk regel at vi ikke får puste oksygen (fra tank). Så vi får ikke muligheten til det. Det er ikke bare her. Det er også på trening i Copper hvor det er omtrent samme høyde som her, hvor de andre nasjonene puster oksygen mellom treningsløp for å få tilbake pusten og ikke bli så slitne, sier Kjetil Jansrud til TV 2.

Beaver Creek ligger rundt 3.000 meter over havet, og lufta er dermed tynn. Tilførsel av oksygen skal hjelpe på restitusjonen.

– Det er veldig høyt her og det er viktig å restituere raskt før andre omgang. Det var derfor jeg pustet (i maska), sier Benjamin Raich til TV 2 etter første omgang.

– De får gjøre som dem vil, sier Leif Kristian Haugen.

– De har lov til det, så da skal de få lov til å gjøre det, sier Henrik Kristoffersen.

Verdenscupleder Jansrud ser helst at reglene er like for alle.

– Prinsipielt sett synes jeg ikke det bør være noen grunn til at Norge skal ha særegne regler. Det er WADA som styrer det her, og da synes jeg Norge burde følge de, sier han.