BESTE NORDMANN: Anders Fannemel ble sjettemann i søndagens hopprenn. FOTO: AP Photo / Cornelius Poppe,  NTB scanpix
BESTE NORDMANN: Anders Fannemel ble sjettemann i søndagens hopprenn. FOTO: AP Photo / Cornelius Poppe, NTB scanpix

Avlyst finaleomgang ødela for norsk pallhåp

– Jeg kunne kjempet om pallen, sier Anders Fannemel til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anders Fannemel (6.-plass) og Anders Bardal (7.-plass) ble de beste norske hopperne da finaleomgangen i søndagens verdenscuprenn ble avlyst.

Selv om plasseringene var respektable, var det to skuffede norske hoppere som sto på sletta i Lillehammer søndag. For etter at siste hopper hadde satt utfor i første omgang, kom nyheten om at finaleomgangen var avlyst. Dermed forsvant det som så ut som gode muligheter til pallplasser for Fannemel og Bardal.

– Jeg er fornøyd med at vi fikk en omgang med god hopping av våre to beste, men jeg er selvfølgelig skuffa over at vi ikke får en 2. omgang. Jeg skjønner godt av juryen er forsiktig. Det er tidlig i sesongen og forholdene er varierende. Vi har hatt nok fall i år frem til nå, så det er kanskje lurt å kutte før det skjer en gang til, sier landslagssjef Alexander Stöckl til TV 2.

Mellom de to nordmennene skilte det 1,2 poeng. Fannemel, som ble nummer to lørdag, landet på 131 meter, men ble belønnet for svake vindforhold. Med 146,5 poeng var det 2,9 poeng som skilte opp til en plass på pallen for hopperen fra Hornindal.

Bardal landet på 137,5 meter. Steinkjer-hopperen fikk 145,3 poeng for prestasjonen.

– Jeg skulle gjerne hatt en omgang til. Det bruker som regel å jevne seg ut i andre omgang, og da tror jeg at jeg kunne kjempet om pallen. Det var ikke langt opp, sier Anders Fannemel.

– Jeg godtar avgjørelsen, men jeg skulle gjerne hatt en omgang til. Ting går rette veien for meg om dagen. Selvtilliten stiger for hver konkurransehopp og jeg vil gjerne ha så mange konkurransehopp som mulig, forklarer Anders Bardal.

Vant gjorde tsjekkiske Roman Koudelka (153,9 poeng) etter et hopp på 140 meter. Det var tsjekkerens andre verdenscupseier denne sesongen, noe som gjør at han også leder verdenscupen sammenlagt. Han fikk med seg slovenske Peter Prevc (139 meter) og østerrikeren Michael Hayböck (141,5) på pallen.

Kraftig vind gjorde at første omgang ble utsatt i nær tre kvarter etter at kun seks hoppere hadde vært utfor. Og så sørget værforholdene for at hopperne kun fikk ett forsøk hver. (©NTB/TV 2)