NY PALLPLASS: Sverre Lunde Pedersen fortsetter å imponere i verdenscupen. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
NY PALLPLASS: Sverre Lunde Pedersen fortsetter å imponere i verdenscupen. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Lunde Pedersen overtok ledelsen i verdenscupen

...mens Espen Aarnes Hvammen imponerte på 500 meter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sverre Lunde Pedersen klarte ikke å kopiere triumfen fra Seoul, men skøytet inn til en sterk 2.-plass på 1500-meteren i verdenscupen søndag. Også Espen Aarnes Hvammen slo til og ble nummer to på 500 meter.

Lunde Pedersen ble slått av polske Jan Szymanski med 33/100 sekund. Pallplassen ble sikret med tiden 1.47,13.

Pallplassen sørget også for at Lunde Pedersen overtok ledelsen i verdenscupen sammenlagt, melder landslagstrener Sondre Skarli på Twitter.

Pedersen maktet ikke å kopiere triumfen fra Sør-Korea, men kunne for annen dag på rad glede seg over en plass på seierspallen i Berlin. Lørdag ble han nummer to på 5000 meter.

På søndagens 1500 meter ble nordmannen kun slått av polske Jan Szymanski, som vant med en margin på 33/100 sekund. Pedersen sikret 2.-plassen med tiden 1.47,13.

22-åringen tok nylig sin første verdenscupseier da han gikk til topps på 1500-meteren i Seoul. Pedersen er på god vei mot å bli en norsk skøytestjerne på den internasjonale scenen.

Det var ikke bare Pedersen som gjorde et sterkt løp søndag. På 500 meter ble Hvammen slått med fattige 2/100 sekund. Igjen var det en polakk som sto i veien for norsk seier. Artus Was vant med tiden 35,04 mot Hvammens 35,06. (©NTB)