FIKK DET IKKE HELT TIL: Kjetil Jansrud luktet på topplassering, men måtte nøye seg en 15. plass i Beaver Creek søndag. FOTO: SCANPIX
FIKK DET IKKE HELT TIL: Kjetil Jansrud luktet på topplassering, men måtte nøye seg en 15. plass i Beaver Creek søndag. FOTO: SCANPIX

Ingen toppdag for Jansrud og Kristoffersen

Lars Kristian Haugen var beste nordmann i søndagens storslalåm med 12. plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beaver Creek (TV 2/NTB): Kjetil Jansrud håpet på en ny topplassering i søndagens storslalåmrenn i Beaver Creek, etter at han lå på 6. plass etter 1. omgang.

Men i finaleomgangen ble det tøffere for Jansrud. Han åpnet forrykende, men tapte tid mot slutten av bakken og endte til slutt på 15. plass.

– I dag var det noe bra og noe dårlig. Plasseringsmessig er det veldig skuffende, spesielt etter hvor bra 1. omgangen var. Jeg hadde store forhåpninger og følte meg bra foran 2. omgangen. Men jeg tapte mye i bånn. Jeg ble litt temposvak, sier Jansrud til TV 2.

Henrik Kristoffersen lå på 7. plass etter 1. omgang, men pådro seg et feilskjær like før mål og endte helt nede på 27. plass.

Romerikingen ledet på de to første mellomtidene, men fram til neste punkt gjorde Kristoffersen en stor bom og ødela løpet sitt. Han var svært misfornøyd over å bli nummer 27.

– Dette var sykt dårlig. Det er rett og slett rævva. Jeg gikk på innerski. Det er altfor dårlig rett og slett, sier Kristoffersen til TV 2.

– Nå har jeg gjort det samme to ganger på rad i storslalåm. Jeg må kanskje tilbake til røttene. Jeg må slutte å være tulling. Det er så unødvendig, sier en svært skuffet unggutt.

Haugen beholdt 12. plassen

Lars Kristian Haugen ble beste nordmann med sin 12. plass - samme plass som han hadde etter 1. omgang.

Haugen gjorde et kjempeløp i finaleomgangen fram til de siste portene. En liten feil av 27-åringen ødela for en plassering helt i toppen.

Amerikanske Ted Ligety vant rennet, mens Alexis Pinturault og Marcel Hirscher fulgte på de øvrige pallplassene.

Ligety lå 0,65 bak etter første omgang. Strålende kjøring i annen omgang ga amerikaneren seier på hjemmebane til ellevill jubel fra det amerikanske publikummet.

Mowinckel beste norske i super-G

Det ble heller ingen jubeldag for de norske jentene i super-G-rennet i Colorado.

Lotte Smiseth Sejersted fikk det ikke til å stemme. Den norske jenta havnet over to sekunder bak vinneren Lara Gut og endte på 27. plass.

Sejersted fikk en dårlig start på rennet og havnet bak fra starten av. Hun kjørte bedre nedover mot mål, men det var ikke nok til å blande seg inn i toppen. 

Ragnhild Mowinckel hadde en litt bedre dag enn sin lagvenninne. Hun kjørte inn til 21.-plass, 1,84 bak vinneren, og ble med det beste norske.

Lindsey Vonn var nær ved å ta en ny seier i comebackhelgen i verdenscupen, men klarte ikke å hamle opp med sveitsiske Lara Gut. Hun tok en suveren seier med 0,37 sekund foran Vonn. Alpinstjernen Tina Maze endte på 3.-plass, 0,81 bak.

Gut slo dermed tilbake fra den skuffende utforen hun presterte fredag og lørdag. Da endte hun kun på 11.- og 15.-plass. (©TV 2/NTB)