BOMMET: Tiril Eckhoff, her fra lørdagens sprint. FOTO: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
BOMMET: Tiril Eckhoff, her fra lørdagens sprint. FOTO: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND

Eckhoff skjøt seg bort: – Jeg var for høyt oppe etter seieren

Nå skal hun trøste seg med nye episoder av «Iskrigerne».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tiril Eckhoff satset maksimalt på å forsvare ledelsen hun hadde i verdenscupjaktstarten i skiskyting søndag, men skjøt seg bort fra tetkampen.

Med sju bomskudd var hun sjanseløs på en plass blant de fremste. Lørdagens sprintvinner endte på sjetteplassen, men hun var med i tetkampen, i alle fall i kampen om en plass på seierspallen, helt til hun kollapset totalt på siste stående skyting.

Da fikk hun tre bom og sju totalt, og dermed var jaktstarten kjørt for Eckhoffs del.

– Det var ganske dårlig skyting. Men det er kult å se at jeg også kan henge med blant de 10 beste på en dårlig dag, sier Eckhoff til TV 2.

– Var det vanskelige skyteforhold i dag?

– Ikke så veldig, egentlig. Det var heller jeg som var kjempeoffensiv uten å ha noen blink i sikte.

– Var du for høyt oppe etter seieren i går?

– Ja, du kan si det på den måten. Jeg må lære meg å takle suksess, smiler hun, og legger til:

– Jeg er veldig fornøyd med sesongstarten. Det har gått over all forventning. Nå må jeg bare fortsette med det samme trykket. Jeg har lyst til å være i toppen hele veien.

– Oi, det var kanskje litt stygt sagt?
Finske Kaisa Mäkäräinen sikret seg en suveren seier, men også hun måtte tåle tre turer i strafferunden i Östersund. Hun gikk inn til 35.01,7 og var 47,9 sekunder foran ukrainske Valj Semerenko.

Italias Dorothea Wierer tok tredjeplassen. Hun var 48,3 sekunder bak og hadde fire bom, akkurat som Semerenko.

Darja Domratsjeva fra Hviterussland misset tre ganger på den nest siste skytingen og skjøt seg ut av pallkampen. Dermed ble hun bare nummer fire med fem bom. 

Tidligere i uken la Eckhoff ut en melding på Twitter om at hun er blitt hektet på TV 2 Zebra-serien «Iskrigerne», dokumentarserien som følger Vålerengas hockeylag.

Eckhoff sitter gjerne våken til langt utpå natten for å få med seg det som skjer på Jordal.

– Haha. Jeg satt i natt og så ferdig episode 16, faktisk. Nå må jeg bare vente til en ny episode på mandag. Serien er kul. Den handler om sport og tøffe gutter. Så det er jo litt å lære av dem, sier hun.

– Kan man sammenligne ishockey og skiskyting?

– Det er jo prestasjonsmiljø der også. Kanskje ikke så ekstremt som det vi holder på med... Oi, det var kanskje litt stygt sagt? Men det ser i hvert fall veldig gøy ut å drive på med ishockey, smiler Eckhoff.

(©NTB/TV 2 Sporten)