FANTASTISK LANGRENN: Etter å ha ligget på 38. plass etter hopprennet, var det ikke mange som trodde at Mikko Kokslien skulle gå helt til topps på langrennet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FANTASTISK LANGRENN: Etter å ha ligget på 38. plass etter hopprennet, var det ikke mange som trodde at Mikko Kokslien skulle gå helt til topps på langrennet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kokslien gikk seg opp fra 38. til 1. plass

– Dette var helt rått. Jeg er litt målløs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillehammer/Oslo (TV 2 Sporten): Kokslien lå på en 38. plass etter hopprennet tidlig på søndag, men gikk altså et smått utrolig langrenn på ettermiddagen og gikk helt til topps.

– Hvordan er det egentlig mulig å ta igjen så mange og vinne?

– Jeg går jo brukbart på ski, da. Sverre Rotevatn, sportssjefen, sa i dag at det var enkel matte i forhold til hvor langt bak jeg var i går. Jeg var 31 sekunder bak vinneren i mål i går, og i dag startet jeg 35 sekunder lenger fremme. Han fikk rett, sa Kokslien til TV 2 etter målgang.

– Dette var helt rått. Jeg er litt målløs. Det var rart å gå over målstreken og skjønne at jeg tok det. Den har sittet langt inne den seieren her, la han til.

– Jeg var skeptisk
Japanske Yoshito Watabe ledet etter hoppdelen av søndagens verdenscuprenn, mens Håvard Klemetsen var best av de norske og startet 13 sekunder bak japaneren.

Kokslien hadde ett minutt og 38 sekunder å ta igjen, men så ikke ut til å la seg skremme av det.

Kokslien gikk inn til 25.49,8 etter 10-kilometeren i de gamle OL-løypene fra 1994. Han slo tyske Fabian Riessle med 0,3 sekund, mens franske Jason Lamy Chappuis tok 3. plassen.

– Du brukte mye krefter på å ta igjen ledergruppen. Hva tenkte du da dere kom inn på oppløpet?

– Jeg var litt skeptisk. Jeg var sliten da jeg tok dem igjen. Jeg prøvde å ta plasseringer så lett som jeg bare kunne. Jeg plukket plasseringer bra og tok litt ansvar selv på den siste runden. Jeg var egentlig ganske glad for at Riessler rykket i siste bakken, for jeg klarte å bite meg fast. Jeg tok ham på oppløpet ganske greit, egentlig, forteller Kokslien.

At seieren i tillegg kom på hjemmebane, gjorde dagen bare enda bedre.

– Det er stort. Det er en stund siden forrige seier. Det er også veldig spesielt å vinne på hjemmebane. Det er jo dette stadionet jeg har trent klart mest langrenn på, sier han.

Moan: – Lurer på om det går på alderen
Tyskland tok fjerde - og femteplass ved Tino Edelmann og Eric Frenzel, og deretter gikk Magnus Moan inn til sjetteplass. Han ble slått med 2,4 sekunder av Kokslien. Også Moan gikk veldig bra og avanserte fra 24. plassen etter hopprennet.

Etter rennet hadde skrøt han av dybden i det norske laget.

– Dette er kjempeartig. Det som er så positivt med laget vårt er at vi har flere å ta av. Forrige helg leverte Jørgen Graabak et langrenn som var ekstremt solid. Han var også på pallen i lagkonkurransen. Jan Schmid leverte i går, Mikko i dag, og jeg er oppe der jeg også. Vi er en sterk gruppe og vi har flere å ta av når enkelte ikke får det helt til i bakken. Det Mikko gjør i dag er ikke så overraskende for meg, men det er sikkert ekstremt artig å se på, sier han til TV 2.

Om sin egen innsats hadde Moan følgende å si:

– Det var en tøff dag på jobben i dag også, men kroppen min responderer hakket bedre. Jeg føler at det flyter litt bedre, men dæven altså, nå lurer jeg på om det begynner å gå på alderen min. Det går så fort på slutten der, og det var hakket for fort for meg i dag.

Veteranen var dog godt fornøyd etter en alt annet enn ideell oppladning.

– Jeg er veldig godt fornøyd med måten jeg angriper løpet på både i går og i dag. Kroppen responderer bedre og bedre. Jeg er med helt til «the bitter end». Det må jeg ta med meg. Så må vi huske at jeg har vært gjennom litt i det siste. Et lite brudd i foten, sykdom og oppkast. Det er langt i fra noen optimal oppladning, men det er utrolig godt å komme i gang. Jeg tror det var det her jeg trengte for å ta det siste steget, sier han.

Håvard Klemetsen, som var best av de norske etter hoppdelen, endte til slutt på 7. plass, 5,4 sekunder bak Kokslien.

(©NTB/TV 2 Sporten)