DÅRLIG STEMNING: Slik ser fremsiden på sportseksjonen til svenske Expressen ut søndag formiddag. Foto: skjermdump, www.expressen.se/Terje Pedersen/NTB Scanpix.
DÅRLIG STEMNING: Slik ser fremsiden på sportseksjonen til svenske Expressen ut søndag formiddag. Foto: skjermdump, www.expressen.se/Terje Pedersen/NTB Scanpix.

Svenskene fortviler over egen fiasko og norsk dominans

– Norge er vel oppe i 30-0 nå, sier svensk skilegende. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens søndag ble en ny jubeldag i sporet for de norske skiløperne, ble det nok en nedtur for svenskene.

Både herrene og kvinnene tapetserte sine respektive paller, noe som gjør at hele 17 av 18 mulige plasser på pallen over tre dager på Lillehammer ble tatt av norske utøvere. 

Totalt har Norge 25 pallplasser denne sesongen. Sverige har én. 

Det går ikke upåaktet hen hos naboen i øst. 

Følg vinteridretten i vårt livesenter!

– Dette er makeløst
På nettsiden til den svenske avisen Expressen, står det, som faksimilen i bildevinduet øverst viser, at "Nei... Det her ser ut til å bli en skikkelig dritt-vinter". 

Sportbladet, Aftonbladet sitt sportsmagasin, går for overskriften "– Vi er vel oppe i 30-0 til Norge nå".

Det sitatet tilhører den forhenværende langrennsløperen og nåværende ekspertkommentatoren Mathias Fredriksson.

– Dette er makeløst. Om det var 10-0 forrige helg, er de oppe i 30-0 nå. Men vi kommer sterkt etterhvert, står det å lese inne i artikkelen.

Til Expressen sier Rikard Grip i Det svenske skiforbundet:

– Det er veldig tidlig i sesongen, men det er bare å ta av seg hatten og la seg imponere av det de har fått til. Men det er aldri bra at én nasjon er helt overlegen.

Sundby: – Det kommer ikke til å vare
Til avisen sier dog Martin Johnsrud Sundby og landslagssjef Vidar Løfshus at dominansen ikke kommer til å vedvare.

– Det kommer ikke til å være slik hele sesongen. Det er ikke slik det fungerer i toppidrett, sier Johnsrud Sundby, og får støtte av Løfshus:

– Det er en historisk helg, men svenskene trenger ikke å bekymre seg. Det blir nok bra.

TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeseth fikk sett den norske dominansen fra kloss hold på Lillehammer, og den tidligere skiløperen følte med konkurrentene. 

– Det må jo ha vært helt forferdelig å være utlending her på Lillehammer. Italienerne er borte, russerne er borte, svenskene er borte... Men ingen kan ta fra nordmennene at de trener mye og riktig. Kanskje de andre bare tenker på Falun? Men i tillegg har vi hatt gode ski både denne og forrige helg, og det blir jo enklere å vinne skirenn når man både har skiene og formen, mener han.