Hawks møter Nuggets søndag: – Det er to lag i kjempeform

Både Atlanta Hawks og Denver Nuggets har vunnet syv av sine siste ti kamper. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kveld fra kl. 22.00 på Sportskanalen: Atlanta Hawks - Denver Nuggets
tv2sumo.no begynner kampen kl. 21.30.

Atlanta Hawks liggger på tredjeplass i avdeling øst, mens Denver Nuggets ligger på tiende plass i vest. Rått parti skulle man kanskje tro, men maktstrukturen i NBA for dagen er så til de grader i favør lagene i vest at oppgjøret forventes å bli en tett affære. 

Stor forskjell på øst og vest
– Dette er to lag som er ganske like gode, og som virkelig illustrer nivåforskjellen på avdelingene i dag, sier TV 2s basketballkommentator Christian Paasche.

Kampens viktigste duell
Kampens kanskje viktigste duell blir mellom de to lags pointguarder. Denvers Ty Lawson og Atlantas Jeff Teague har begge storspilt den siste tiden og vært kanskje sine respektive lags viktigste spillere.

Både Hawks og Nuggets har vunnet syv av sine siste ti kamper og er i god form. Utsiktene for sluttspillet er likevel vidt forskjellig. Der Atlanta Hawks ligger på tredjeplass og ser ut til å ha sikker sluttspillplass ligger Nuggets utenfor de åtte som går til sluttspillet i vest. 

– Denver må vinnne
– Det er disse kampene Denver må vinne for å kunne nå sluttspillet. De må slå de lagene som er på omtrent samme nivå. Sånn sett er kampen mer kritisk for Denver enn den er for Atlanta, sier Paasche.

Atlanta Hawks overrasket mange i forrige sesongs sluttspill da de presset Indiana Pacers til syv kamper og var svært nære og slå ut storfavoritten. Det var uten lagets kanskje største stjerne Al Horford som mistet mesteparten av sesongen med en muskelskade i brystet.

Horford er tilbake igjen og etter en noe treg start på sesongen ser 28-åringen ut til endelig å være skikkelig tilbake. Sammen med Paul Millsap utgjør de en formidabel duo og kampen mot Nuggets store spillere blir også svært spennende å følge.

– Helt åpen kamp
Denver Nuggets kom ikke til sluttspillet forrige sesong og hadde en forferdelig start på denne sesongen. Nå peker pilen oppover for laget fra Colorado

– Jeg tror dette blir en helt åpen kamp. Vi så jo Nuggets i kamp mot Knicks for noen uker siden på Sportskanalen, da var de veldig svake. Det laget vi forventer å se i kveld er noe helt annet. Denne kampen kan begge lag vinne, forteller Paasche.