Svendsen bommet på siste skyting igjen

– Det må jeg jobbe med, sier Emil Hegle Svendsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Franskmannen Martin Fourcade gikk inn til seieren i jaktstarten i verdenscupen i skiskyting lørdag, akkurat som han vant lørdagens sprint.

Tross fire bomskudd ble det seier med en margin på ti sekunder til russeren Anton Sjipulin som bare hadde en tur i strafferunden.

Emil Hegle Svendsen bommet en gang på andre liggende. Han gikk bra og var faktisk med i seierskampen på standplass på siste stående skyting, men fikk en grov bom på det aller siste skuddet og dermed måtte han nøye seg med å kjempe om tredjeplassen.

Det klarte han med nød og neppe.

Han var 26,3 sekunder bak Fourcade i mål. Jakov Fak på plassen bak ble bare slått med fire tideler.

– Det er det der siste skuddet, altså. Det samme skjedde i går, og det er ergerlig. Det må jeg jobbe med fremover, jeg tror det sitter mellom ørene. Det var dårlig skudd, jeg hadde ikke helt kontroll. Det er for dårlig rett og slett, sier Svendsen til TV 2.

– Forucade vinner med fire bom, er det litt ergerlig at han likevel vinner denne etappen?

- Ja, det var ergerlig. Jeg hadde kanskje slått ham om vi hadde gått ut sammen på sisterunden og skutt fullt på siste. Det var synd. Men det var vanskelige forhold og den vanskeligste dagen sånn skytemessig i dag, sier Svendsen.

Franske Fourcade var strålende fornøyd etter sin andre strake seier.

– Dette var veldig bra. Det var ikke lett å skyte i dag. Jeg er glad for verdenscup-starten min etter den forferdelige starten jeg hadde onsdag (81.plass), jeg har gjort det fantastisk etterpå. Så dette har vært som en følelsesmessig berg- og dalbane for meg, sier Martin Fourcade til TV 2.

– Jeg er godt fornøyd med pallplass her, sier Svendsen.

- På forhånd, hadde du trodd at du nå skulle dra herfra med den gule trøyen?

- Nei, jeg hadde ikke det. Det er jeg overrasket over, og det er positivt. Det er et bra tegn, for jeg tror jeg skal være i enda bedre form utover sesongen, svarer han.

Svendsen innrømmer at de svenske forholdene i Östersund ikke har vært helt optimale. Temperaturen har ligget på rundt 0 hele uken.

– Det er litt texas ute i løypene med sukker-snø, sånn som i påsken. Vanskelig å gå på, med is-svuller, skikkelig sånn "jalla"-føre. Men det er det beste de har fått til med dette været.

– Hvordan går det med skiene da?

– Jeg har gått på samme paret alle tre dagene for ikke å ødelegge flere par. Dette paret har nok fått litt juling, jeg har i hvert fall ikke ødelagt noen flere par, så det kan være en liten fordel, svarer Svendsen.

Alexander Os ble nest best av de norske på åttendeplass, mens Ole Einar Bjørndalen ble nummer ti. Veteranen pådro seg to bom på den nest siste skytingen i stående og mistet mulighetene til å kjempe om en topplass da. (©NTB)