Bjørgen: – Jeg får dårlig samvittighet overfor Therese

Marit Bjørgen spurtslo Johaug og vant minitouren sammenlagt på Lillehammer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillehammer/Oslo (TV 2 Sporten): Marit Bjørgen gikk ut drøye halvminuttet foran Therese Johaug på den 10 kilometer lange jaktstarten som avsluttet minitouren på Lillehammer søndag.

Lørdag virket hun alt annet en sikker på seier og varslet at det fort kunne bli et spurtoppgjør om seieren.

Det fikk hun helt rett i.

Følg vintersport i vårt livesenter!

– Marit ble litt «kje»
Johaug tok gradvis innpå Bjørgen, sekund for sekund fra første stavtak, og tok igjen lagvenninnen på toppen av den siste bakken.

I spurten inne på stadion var det dog liten tvil om hvem som var sterkest.

Bjørgen staket fra Johaug, vant rennet, og vant derfor også minitouren sammenlagt.

– Jeg visste at jeg burde være bedre i en spurt, og det klarte jeg å vise. Men jeg får litt dårlig samvittighet når hun går et så bra løp, og så kommer jeg og tar henne i spurten. Det er ikke så artig, sa Bjørgen til TV 2 etter rennet. 

Johaug, på sin side, var langt fra skuffet.

– Jeg kjenner at jeg har mer selvtillit og er mer trygg på meg selv. Jeg vet at jeg kan ha en sjanse i en spurt. Marit var «kje» oppe i bakken, og jeg følte at jeg klarte å følge henne i alle fall i starten på spurten. Hun fikk noen meter på meg etterhvert, men jeg tar med meg det som er positivt, sa hun.

– Ja, jeg ble «kje». Men jeg merker at jeg går mye bedre på ski når jeg ligger bak Therese, så det er absolutt litt å gå på, kommenterte Bjørgen. 

– Jeg går egentlig dårlig på ski
Heidi Weng hadde lenge heng på Johaug idet de tok opp jakten på Bjørgen, men måtte slippe i siste bakken.

Hun holdt likevel unna for de som kom bakfra og tok tredjeplassen, 12 sekunder bak Bjørgen.

Bjørgen blir stående igjen som vinneren sammenlagt, men det er likevel ingen tvil om at Johaug var den som hadde gått det beste rennet søndag. 

– Det er veldig gøy å se at klassiskformen er så bra. Jeg har aldri gått så bra klassisk som jeg gjør nå. Marit og Justyna Kowalczyk har tradisjonelt vært dronningene på denne distansen, og da er det gøy å ta innpå så masse som jeg faktisk gjør og være med å prege løpet helt på slutten, sa Johaug.

Bjørgen så ut til å ha full kontroll de første fem kilometerne, men tapte mye tid i det kuperte terrenget på slutten. Etter målgang var hun klar på at hun har mye å gå på.

– Jeg syns ikke kroppen var optimal, og jeg må jobbe med meg selv hele veien. Jeg trodde jeg hadde kontroll ut på andrerunden, men jeg måtte jobbe med meg selv og var tung i kroppen. Jeg går dårlig på ski egentlig, men når jeg må ned i kjelleren og skjønner at det er alvor, så klarer jeg å skjerpe meg, sa hun.