Hele Sunnmøre uten strøm

Nærmere 80.000 strømkunder på Sunnmøre mistet strømmen lørdag kveld. Også statsminister Erna Solberg fikk kjenne på strømløsheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag mistet nærmere 80.000 nettkunder strømmen på Sunnmøre. En feil på en ledning førte til at hovednettet falt ut.

– Det er veldig alvorlig å miste strømmen på denne måten og det er ikke første gang dette skjer. Med alle kundene fra Romsdal til fylkesgrensen, så dreier det seg om 60-80.000 nettkunder, sier Peter Kirkebø i Mørenett til TV 2.

Ifølge Statnett har de fleste strømkundene fått strømmen tilbake sent lørdag kveld, men enkelte kan fortsatt være uten strøm.

– Store deler av Sumnmøre ble strømløse på grunn av feil på 420 kV ledning mellom Viklandet og Ørskog, opplyser Statnett.

Kirkebø i Mørenett sier det har skjedd flere ganger at strømmen har blitt borte i området.

STRØMBRUDD: Sunnmøre er mørklagt etter enormt strømbrudd i kveld. (FOTO: Per Christian Dyrø, TV 2)
STRØMBRUDD: Sunnmøre er mørklagt etter enormt strømbrudd i kveld. (FOTO: Per Christian Dyrø, TV 2)

– Dette er en av grunnene til at vi venter sårt på å få opp en ny forbindelse mellom Østskog og Fardal. Det ville sannsynligvis ha reddet oss i en situasjon som vi ser i dag, mener han.

Statsministeren rammet

Statsminister Erna Solberg er en av mange tusen som får kjenne strømbruddet på kroppen. Hun skriver på Twitter at hun er i Sunnmøre på festmiddag for e-tjenestens nye skip, og at strømmen er borte også der.

Telefonlinjene i orden

Politiet på Sunnmøre har også jobbet for å finne ut av strømbruddet.

– Vi vet lite, men det viktigste for oss er at telefonlinjene er i orden slik at folk kommer gjennom til oss og det ser det ut til at de gjør, sier operasjonsleder Ken Sæthre i Sunnmøre politidistrikt. Han forteller at alle patruljer er ute å patruljerer.