Teknisk feil hindret ny Jansrud-seier

– Det kom en liten kalddusj. Det måtte jo skje en gang, sier han til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beaver Creek/Bergen (TV 2): Kjetil Jansrud var storfavoritt foran lørdagens super-G i Beaver Creek, men gjorde en teknisk glipp like før mål og ble nummer to.

Vinstra-karen åpnet litt forsiktig, men kjørte sterkere midtveis i løypa og ledet på mellomtidene. I et vanskelig hopp like før mål gjorde imidlertid Jansrud en teknisk feil og mistet verdifull tid. 

I mål var han til slutt 53 hundredeler bak vinneren Hannes Reichelt. Franske Alexis Pinturault ble nummer tre.

– Skuffet over feilen

Dermed stoppet Jansruds seiersrekke på tre triumfer for denne gang.

– Det kom en liten kalddusj. Det måtte jo skje en gang. Jeg kjørte greit på toppen, men det er jævlig vanskelig trase. Det er vanskelig å vite hvor en kan gi gass, sier han til TV 2.

– Jeg fikk et perfekt løp i går og måtte sikkert betale litt for det i dag. Jeg er skuffet over feilen jeg gjorde, for jeg hadde veldig lyst til å vinne i dag. Å ta fire på rad hadde vært helt rått, sier Jansrud.

29-åringen kan uansett glise over en drømmestart på sesongen. Fartskongen vant sesongåpningen i utfor i Lake Louise forrige uke, og fulgte opp med ny seier i super-G dagen etter.

Fredag ble det ny jubel da han vant utforen i Beaver Creek. Etter den tredje triumfen ble det kjent at Jansrud allerede har kjørt inn en millionsum i premiepenger denne sesongen.

– Brygger på en forkjølelse

Nå ser Jansrud frem mot neste verdencuprenn. Verdenscuplederen sliter imidlertid med en begynnende forkjølelse.

– Jeg har slitt litt med kulda etter Lake Louise. Det var 30 minusgrader og det slipper ikke helt taket. Det blir også lange dager når det går bra. Jeg brygger på en småforkjølelse, bekrefter han.

– Det er ikke helt optimalt, men ikke noe mer enn det. Jeg må bare «resette» meg selv til storslalåmen og bruke litt mindre tid på å prate, sier Jansrud.

Norsk drømmestart

Den norske sesongstarten har vært en drøm med hele fire av seks seirer så langt. Foruten Jansruds imponerende hat trick, vant også Henrik Kristoffersen slalåmåpningen i Levi forrige måned.

Oppturen er ekstra gledelig, ettersom mange fryktet for den norske uttellingen denne sesongen med Aksel Lund Svindal ute med skade.

PS! Flere utøvere fikk det tøft i den teknisk krevende løypa i Colorado. Aleksander Aamodt Kilde var én av dem, og den norske unggutten kjørte ut på et tidlig startnummer.