NÆR SEIER: Anders Fannemel kunne ikke gjøre noe med  Gregor Schlierenzauer  i Lysgårdsbakken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NÆR SEIER: Anders Fannemel kunne ikke gjøre noe med  Gregor Schlierenzauer  i Lysgårdsbakken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fannemel nær seier på Lillehammer

– Jeg er fornøyd, men litt sur også, sier han til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillehammer (TV 2): Anders Fannemel var nær sin første verdenscupseier, men Gregor Schlierenzauer taklet presset og vant lørdagens hopprenn i Lillehammer. 

Dermed måtte Fannemel nøye seg med 2. plassen på hjemmebane. Hornindal-hopperen ble slått med 2,9 poeng.

Fannemel gjorde et svev på 132,5 meter i 1. omgang, og ble tildelt 132,1 poeng for prestasjonen. I finaleomgangen fulgte han opp med solide 139,5 meter og endte med 299,8 poeng.

– Jeg er fornøyd, men litt sur også. Jeg hoppet ganske bra. Det er selvfølgelig småting å fikse på, men jeg er fornøyd, sier Fannemel til TV 2.

– Jeg burde nok kanskje ha vunnet i dag, men jeg er fornøyd med å endelig komme på pallen igjen. Jeg har fremdeles litt å gå på, legger han til.

Schlierenzauer ledet rennet med 1,6 poeng og økte ledelsen med sitt andrehopp på 138,5 meter. Østerrikeren landet på 127,5 meter i 1. omgang. 

Triumfen var Schlierenzauers 53. seier i verdenscupen.

Anders Bardal ble nest best av de norske. Steinkjer-hopperen klatret fra 17. til 7. plass. Han gjorde to hopp på 127,5 og 131 meter. Det skilte 25,9 poeng opp til toppen.

Trønderen var tålelig fornøyd med innsatsen.

– Det er vanskelige forhold, men jeg synes jeg gjorde to av hoppene i Lillehammer i helga. Det er jeg fornøyd med. Det var en grei dag. Ikke perfekt, men en grei dag, sier Bardal til TV 2.

I 1. omgang var det svært skiftende forhold, og Bardal var en av flere hoppere som måtte gå av og på bommen flere ganger før han sette av gårde.

– Jeg skjønte at det var litt vanskelige forhold, men jeg har vært med på dette før. Det skal ikke ha noen betydning. Jeg skal uansett gjøre jobben. Det følte jeg at jeg klarte ganske bra, sier han.

– Hoppene jeg gjorde er veldig nære. Det er veldig jevnt i toppen. Det er ikke noe å være misfornøyd med i hvert fall. Ting er på stell og nå er det bare å vente på at det blir veldig bra, sier Bardal.

Andreas Stjernen ble nummer 15 etter svev på 124 og 128,5 meter, mens Joachim Hauer falt fra 7.- til 22.-plass.

Øvrige norske: 24) Kenneth Gangnes, 25) Daniel André Tande, 26) Robert Johansson, 30) Tom Hilde.

(©TV 2/NTB)