Crouch-scoring etter 18 sekunder ble starten på Arsenal-slakt

Men i 2. omgang holdt Stoke på å rote vekk 3-0-ledelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stoke-Arsenal 3-2

Se videosammendrag av kampen øverst!

Se klipp fra kampen og TV 2s sending nedover langs sidens høyre flanke!

Peter Crouch åpnet scoringsballet allerede etter 18 sekunder, og til pause ledet Stoke 3-0 over Arsenal.

To reduseringer fra bortelaget fikk likevel hjemmefansen til å sitte med hjerte i halsen de siste 20 minuttene, men Stoke-gutten ridde av stormen og sikret seg til slutt tre viktige poeng.

– Dette var en utrolig kamp, det er disse kampene man lever for, kom det fra Stokes Peter Crouch etter kampen.

Den rundt to meter høye spissen er rimelig sikker på at scoringen hans etter snaue 20 sekunder er hans «raskeste» noensinne.

– Ja, det tror jeg det må være. Scoringen ga oss en god start på kampen, og vi leder 3-0 til pause. Egentlig burde vi ledet mer, gliser Crouch.

Pangstart!
Hjemmelaget fikk den drømmeåpning på kampen da fyrtårnet Peter Crouch enkelt trillet ballen i mål bak en forfjamset Damián Martínez i Arsenal-målet etter bare 18 sekunder.

I minuttene etter den første scoringen var det uansett Arsenal som styrte det meste av spillet, i hvert fall for en liten stund. Da kampen akkurat hadde passert ti minutter kunne Olivier Giroud skapt balanse i Wengers regnskap, men spisse greide utrolig nok ikke å omsette Héctor Belleríns innlegg i mål. 

3-0 til pause
I perioden som fulgte fortsatte Arsenal å presse. Da kampuret på The Britannia hadde passert 19 minutter skulle det derimot smelle i begge ender. Først ut var Sunderlands Phil Beardsley. Høyrebacken knallet til fra snaue 35 meter, Martínez måtte gi retur, men heldigvis for bortelaget fikk Per Mertesacker ryddet unna.

Tyskerens opprydning endte opp i en farlig kontring, som Santi Cazorla etter hvert skulle få æren av å avslutte med et farlig skuddforsøk like utenfor Sunderland-målet.

Ti minutter før pause skulle den igjen sitte i nota for Stoke-guttene. Jonathan Walters forserte oppover langs høyresiden og fikk knallet ballen inn i feltet. Der dukket Bojan Krkic opp og doblet hjemmelagets ledelse.

Like før pause var det servitør Walters' tur til å lage liv blant hjemmefansen. Peter Crouch knuste alle i luften etter en corner, ballen endte opp i føttene til Walters som dunket den videre opp i nettaket til 3-0, som også var resultatet til pause.

Dramatisk periode
Etter drøye 15 minutters hvile så det ut til at bortelaget i gulblått hadde skjerpet seg et par hakk.

Wengers gutter kjørte virkelig på, men seks minutter ut i omgangen var det Stoke som skulle stå for 2. omgangs første målsjanse, uten at forsøket skulle resultere i mål. Fem minutter etter kunne Akexis Sánchez redusert for gjestene, men mot nærmest åpent mål satte chileneren ballen i stolpen etter først å ha driblet halve Stoke-laget.

Så skulle det virkelig bli dramatisk på The Britannia. Først knallet Bojan Krkic inn det «alle» trodde var Stokes fjerde mål, og den definitive spikeren i Gunners-kista. Men den tidligere Barca-spillerens scoring ble annullert, og dermed stod det fortsatt 3-0 – en liten stund.

For bare et drøyt minutt etter fikk Arsenal straffespark etter en felling fra Mame Biram Diouf. Cazorla gjorde ingen feil fra ellevemeteren og dunket ballen inn nede til høyre for Asmir Begovic. 1-3, og Arsenal-håpet var tent!

Og to minutter seinere skulle det nylig tente håpet, virkelig få fyr i flammene. En corner fra Alexis Sánchez ble sendt i retning Aaron Ramsey, som på vakkert vis dunket inn 2-3 på hel volley.

Klønete Chambers
Akkurat når bortelaget kjørte på som best og jaget en utligning, måtte en rasende Wenger konstatere at unge lovende Callum Chambers pådro seg sitt andre gule kort for kvelden på svært klønete vis.

Dermed skulle jobben mot utligningen vise seg å bli noe mer vanskelig enn slik det så ut etter at Ramsey hadde satt inn 2-3-reduseringen.

Uansett, etter 20 forholdsvis spennende avslutningsminutter kunne Mark Hughes og Stoke juble for tre poeng.