Keith Martin var kjent som verdens tjukkeste mann. Han hadde mistet halve kroppsvekten sin etter en slankeoperasjon da han døde av sykdom. FOTO: Jenny Goodall/Daily Mail/SOLO Syndication
Keith Martin var kjent som verdens tjukkeste mann. Han hadde mistet halve kroppsvekten sin etter en slankeoperasjon da han døde av sykdom. FOTO: Jenny Goodall/Daily Mail/SOLO Syndication

Verdens tjukkeste mann døde åtte måneder etter fedmeoperasjon

Keith Martin (44) levde lenket til sengen på grunn av ekstrem fedme, men fikk nytt håp etter operasjon. Nå er han død. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Keith Martin fra London var offisielt verdens feteste person, og levde de siste ti årene av sitt liv lenket til sengen.

Nå er det blitt kjent at mannen døde etter å ha fått komplikasjoner i forbindelse med en lungebetennelse, melder The Telegraph. Dette har ikke blitt kjent før nå.

Nesten et halvt tonn

På det meste veide Martin 444 kilo, og han trengte hjelp til de minste ting. Han kunne ikke engang skifte stilling i sengen. Han var avhengig av at sju pleiere kom og så til ham hver dag. De vasket ham og ga han mat. I tillegg måtte to sykepleiere komme hver dag og pleie liggesårene hans. 

Mannen ble kjent i hjemlandet etter at han deltok i en dokumentarfilm på Channel 5. Kampen mot fedmen tok en ny vending da han i fjor øst tok en slankeoperasjon. Han fjernet tre fjerdedeler av magesekken, og operasjonen ble betegnet som vellykket. 

Han gikk ned halve kroppsvekten sin - altså over 200 kilo - på få måneder, men så pådro han seg lungebetennelsen som fikk et dødelig utfall.

– Kunne fått nytt liv

Kirurgen som opererte ham, Kesava Mannur, sier Martin kunne fått et helt nytt liv hvis han ikke hadde dødd. 

– Han ville gått ned flere hundre kilo. Han kunne lært seg å gå igjen, og leve et normalt liv, sier Mannur.

Keith Martins tilfelle har skapt debatt i Storbritannia. Mannur går i bresjen for å øke priser på usunn mat, samt tilby fedmeoperasjoner til mennesker som har en BMI som er høyere enn 30, og type 2 diabetes.

Det er beregnet til å inkludere to millioner mennesker i Storbritannia, og hadde kostet helsevesenet 12 milliarder kroner hvis alle takket ja. 

Sorg, angst og depresjon

Keith Martin skal ifølge britiske medier ha spist 20.000 kalorier per dag. Storspisingen begynte da moren hans døde da han var 16 år gammel. Han led av depresjoner og sosial angst.

Martins familie sørger etter dødsfallet. 

– Vi savner han veldig mye, sier Keiths søster Tina til Mirror.