Vindfeltet viser prognosene for lørdag klokken 20. I dag er det ventet sørvestlig til vestlig vind opp i storm stryke
langs kysten av Troms og Finnmark, til kvelden kan hende også langs kysten av
Nordland. I morgen er det ventet sterk kuling.
Vindfeltet viser prognosene for lørdag klokken 20. I dag er det ventet sørvestlig til vestlig vind opp i storm stryke langs kysten av Troms og Finnmark, til kvelden kan hende også langs kysten av Nordland. I morgen er det ventet sterk kuling.

Betydelig skredfare i Nord-Norge

Det er stor fare for naturlig utløste snøskred i Nord-Norge i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Særlig nordøstvendte skråninger i ly for vinden, og andre formasjoner som samler snøfokk, er utsatt for snøskred, ifølge NVE.

Skredfaren er størst i indre strøk lørdag. Søndag er det varslet mer snø og vind, særlig i ytre strøk. Dermed vil skredfaren øke i ytre strøk søndag og mandag.

– De synkende temperaturene kombinert med mye vind og nedbør gir problemer med snøskredfare, sier vakthavende meteorolog, Solbjørn Apeland i StormGeo til TV 2.

Skrefaren øker på grunn av mye fokksnø, sludd, vind og vekslende temperaturer i landsdelen. Faren for skred er størst i Balsfjord, Bardu, Lyngsalpene, Narvik, Svartisen, Tamokdalen og økende i Vesterålen. 

Sjekk været der du er

– Lørdag er det ventet sørvestlig til vestlig vind opp i storm stryke langs kysten av Troms og Finnmark, til kvelden kan hende også langs kysten av Nordland. I morgen er det ventet sterk kuling, sier Apeland.

– Utover i neste uke vil det fortsatt være varierende temperaturer i nord.

Det er også moderat fare for skred i flere fjellstrøk i Sør-Norge. Lokalt mye nedbør og vind øker faregraden natt til søndag flere steder.

Både Nord-Norge og Vestlandet må  forvente mye nedbør og storm lørdag og søndag.

Sjekk hvor det er best skiforhold

(©NTB/TV 2)