Norsk skiskytingsnedtur da Fourcade slo grusomt tilbake

Emil Hegle Svendsen ble beste nordmann på sjuendeplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble en skuffende norsk skiskytingsdag i Östersund. Emil Hegle Svendsen ble beste nordmann på sjuendeplass, mens Martin Fourcade slo grusomt tilbake etter 81.plassen onsdag og vant.

– Det var et brukbart løp, men en grov bom på siste. Det var litt ergerlig. Man så skuddet i det hvite rundt blinken, så det var en ganske stor og grov bom. Da er bomkontoen åpnet for i år, sier Emil Hegle Svendsen til TV 2.

Han mener han er et stykke unna toppformen. Kroppen må rett og slett bli vant til at sesongen er startet.

– Jeg var sterkere i sporet i dag enn 20 kilometeren onsdag, det var bedre, men fortsatt er det en del å gå på. Jeg traff ikke helt på skiene, jeg trenger flere renn for å bli skikkelig skarp, legger han til.

Onsdag ble han ikke skremt da Martin Fourcade skjøt seg bort med seks bom og 81.plass. Lørdag slo franskmannen voldsomt tilbake - han bommet aldri og vant sprinten, 49,4 sekunder foran Hegle Svendsen som måtte nøye seg med 7.plassen.

– Jeg tippet litt på forhånd at han kom til å slå tilbake, det er typisk ham. Utrolig bra løp, han gikk fortest og bommet ikke, sier Hegle Svendsen.

– Jeg er veldig glad, jeg måtte slå tilbake nå etter mitt dårlige renn onsdag. Jeg var langt nede, jeg måtte bare være aggressiv i dag, sier Fourcade til TV 2.

Han er forberedt på tøffe dueller med Hegle Svendsen utover sesongen.

– Emil var sterk onsdag, også i dag. Jeg har aldri bekymret meg for Emil, han skyter bra, jeg må nå ha fokus på å være bedre enn ham for å ta den gule trøyen, sier forrige sesongs verdenscupvinner.

Den gule trøyen er det foreløpig trønderen som får ikle seg.

– Jeg gir den ikke fra meg uten kamp, nei. Han får rive den av meg om han skal han den, sier Hegle Svendsen.

Ole Einar Bjørndalen ble nummer åtte, Tarjei Bø nummer 15.