PÅ TRYNET: Liverpool klarte bare 0-0 mot Sunderland. FOT: NTB scanpix
PÅ TRYNET: Liverpool klarte bare 0-0 mot Sunderland. FOT: NTB scanpix

Tannløse Liverpool målløse av banen mot Sunderland

– En solid prestasjon, sier mellomfornøyd Brendan Rodgers.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Sunderland 0-0

Saken oppdarteres med kampsammendrag.

Det er nok en utbredt oppfatning på Anfield og Liverpool at hjemmekamper mot Sunderland skal være tre poeng.

Denne lørdagens hjemmekamp ble imidlertid ikke noen 

Et tannløst Liverpool fikk aldri trillet seg gjennom Sunderland-forsvaret og laget måtte gå målløse av banen.

Med det ligger de røde på niendeplass i Premier League med 21 poeng på sesongens 15 første kamper. Totalt er det blitt 19 mål på 15 kamper.

Savnet etter en målscorer og et angrepsspill som det de viste i fjor er åpenbart. I dette oppgjøret var det Rickie Lambert som spilte fra start, men sommersigneringen fra Southampton klarte ikke å utgjøre noen særlig trussel for gjestene.

– I andre omgang så det ut som vi kanskje kunne bryte gjennom. En kombinasjon av det og godt forsvar av Sunderland. De har vist at de er et vanskelig lag å slå, sier Brendan Rodgers etter kampen.

– Vi holdt buret rent, og det er viktig å ta med seg et poeng når man ikke klarer å score. Det var en solid prestasjon og vi tok sju poeng ut av ni denne uken.

Martin Ødegaard har trent med Liverpool de siste ukene og en leken playmaker med god ballbehandling kunne ha vært en boksåpner for vertene.

– Hadde en god mulighet til å vinne på Anfield

Sunderland var til og med farlige, og kunne tatt med seg tre poeng fra Anfield. Gus Poyet mente de misbrukte en gyllen anledning.

– Av og til i livet får du muligheter du ikke får ellers. I dag gikk vi glipp av en god mulighet til å vinne på Anfield, sier Poyet etter kampen som innrømmet at også ikke var gnistrende offensivt.

– Vi skapte ikke mye, og det å score mål er problemet vårt.

Liverpool tok gradvis over

De første 20 minuttene av oppgjøret var både målløse og sjansefattige.

Sunderland virket ikke å ha spesielt med respekt for Liverpool innledningsvis og turte å holde på ballen, men utover i omgangen tok Liverpool gradvis mer over banespillet.

Etter 22 spilte minutter kom det som må kunne kalles kampens første målsjanse. Adam Lallana driblet seg fri ute på høyrekanten, fikk lagt ballen inn, der tidligere Southampton-lagkamerat Rickie Lambert headet like utenfor.

0-0 til pause
Et par minutter seinere var det Philippe Coutinhos tur til å vise seg frem. Den fotrappe brasilianeren vendte vekk en Sunderland-forsvarer og knallet til, men Costel Pantilimon i Sunderland-buret hadde grei kontroll og fikk reddet forsøket fra Liverpools nummer 10.

Fem minutter før pause burde samme mann ha utnyttet en Liverpool-kontring atskillig bedre enn det han gjorde, men Santiago Vergini fikk ryddet opp, og kontringen endte opp i ingenting. 

Til pause stod det 0-0 på Anfield. Liverpool hadde kanskje vært det førende laget, men uten å imponere nevneverdig.

Stor Sunderland-sjanse

Sunderland hadde vært tafatt i førsteomgang, men det var de som skapte den første sjansen i andre omgang. Den var også stor.

Etter en halvveis klarering fra Liverpool-forsvaret havnet ballen hos Conor Wickham som fyrte til på volley. Selv om han var upresset klarte han ikke å sette ballen mellom stengene.

Liverpool hadde ballen mye utover i kampen, men slet med å skape det helt store trykket på gjestene.

Enda mindre skapte de store sjanser, men da Coutinho var på skuddhold etter 78 minutter trodde mange at utligningen skulle komme.

Helt upresset på hjørnet av 16-meteren var imidlertid avslutningen for rett på Pantilimon.

Sunderlands Jordi Gomez satte Simon Mignolet på prøve ti minutter før slutt, men belgieren kom seg ut i full strekk og fikk avverget baklengs.

Liverpool skapte kaos i Sunderland-forsvaret ved et par anledninger de siste minuttene, men uten at det ble de store konkrete mulighetene.