Emil André Ulsletten (i midten), vant Air and Style i Beijing. Ståle Sandbech (t.v.) ble nummer to, mens Torgeir Bergrem ble nummer tre. Foto: NRK
Emil André Ulsletten (i midten), vant Air and Style i Beijing. Ståle Sandbech (t.v.) ble nummer to, mens Torgeir Bergrem ble nummer tre. Foto: NRK

Trippel-fest da Norge tok storeslem i Beijing

Emil Ulsletten var best da de norske snowboarderne tapetserte pallen i Air and Style i Beijing. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det norske snowboardlaget hadde forberedt seg grundig til sesongens første store konkurranse, Air and Style i Beijing der målet er å vise frem det feteste trikset på verdens største snowboardhopp.

Det endte med trippel norsk og seier til Emil André Ulsletten.

– Dette er rett og slett dritbra fra de norske. De møtte 24 av verdens aller beste snowboardere, sier TV 2s snowboardekspert Jonas Greve.

– Dette var sinnssykt. Jeg viste de var gode nok, men at det skulle gå slik ventet jeg ikke, sa en smørblid landslagssjef Thomas Harstad til TV 2.

Trippel-fest

I finalen var tre av fire kjørere nordmenn. Ståle Sandbech, Emil Andrè Ulsletten og Torgeir Bergrem møtte kanadiske Max Parrot.

Parrot var ingen match for de norske, som alle landet hver sine backside trippelcork-triks. Dette er det vanskeligste trikset å klare i snowboard, og det er en meget klar melding til konkurrentene når alle de norske i en finale setter det trikset.

Ståle Sandbech (21), som tok OL-sølv i slopestyle i Sotsji, klinket til med en backside trippelcork på sitt første av tre finaleforsøk og ble belønnet med ledelse og poengsummen 90.33.

Sandbech gikk for flere trippelcorker, men feilet begge sine siste forsøk. De andre i finalen slet med å lande sine triks. Men Torgeir Bergrem viste frem en backside trippelcork i sitt site forsøk. Poengsummen ble 87,3. Men det holdt bare til tredjeplass.

Outsideren satset og vant

I finalens aller siste hopp var det outsideren Emil Ulsletten (21) fra Dombås som fikk alle til å måpe. Han landet en switch backside trippelcork. Han fikk 93,3 poeng og kunne juble ellevilt for seier sammen med de andre norske gutta.

– Jeg var kjempenervøs før det siste hoppet. Dette gikk over all forventning. Det er artig å dele dette med to av mine beste venner, sa Ulsletten til arrangøren etterpå.

– Dette er trippelcorken Emil har landet tidligere, og den han øver inn på trening, forteller landslagssjef Harstad.

Torgeir Bergrem kalte det en perfekt finale.

– Det var fantastisk. Jeg kan ikke være gladere.

– Fortjent seier

TV 2s snowboardekspert Jonas Greve sier at Ulsletten vant fortjent.

– Alle de tre norske gjorde det samme trikset, men Emil gjorde det motsatt vei. Det er vanskeligere. 

– Hva tenker konkurrentene etter dette?

– De tenker nok at de må henge i litt. Nå er Air and Style litt bingo, siden det er knockout-dueller, men i konkurranse er det det å lande triksene som teller. Men dette er ingen hvilepute for de norske, sier Greve.

Neste helg er det Dew Tour i Colorado. Da skal en rekke norske utøvere vise seg frem i slopestyle.

– Det blir nok ikke trippel norsk der, men vi kan håpe på en pallplassering. Vi må ikke glemme Torstein Horgmo. Han trener i USA nå og er i kjempeform.