USIKKER: Mathis Olimb prøver seg på is mot serieleder Skellefteå lørdag, men er usikker på hvordan kroppen vil reagere. Foto: Gisle Bjorå/TV 2.
USIKKER: Mathis Olimb prøver seg på is mot serieleder Skellefteå lørdag, men er usikker på hvordan kroppen vil reagere. Foto: Gisle Bjorå/TV 2.

Olimb sliter med guffen lyskeskade 

- Redd det skal bli et langvarig problem, sier Mathis Olimb til TV 2. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gøteborg (TV 2): - Skaden er litt guffen, for det er vanskelig å sette noe tidsperspektiv på det og si det det skal bli bra neste uke. Jeg veit jo ikke, sier Mathis Olimb til TV 2. 

Olimb har hatt en strålende sesong i Frölunda så langt med seks scoringer og 18 assist på 25 kamper. 

Han er med det Göteborg-klubbens poengkonge i SHL, og har tredje mest poeng i hele den svenske ligaen. Oslo-gutten er også toppscorer i CHL. 

Har slitt i flere uker 

Men de siste ukene har det trøblet litt for 28-åringen. Lørdag morgen bestemte han seg for å prøve seg på is mot serieleder Skellefteå, men torsdagens kamp mot Luleå måtte Frölundas poengkonge se fra sidelinja på grunn av lyskeskaden. 

- Jeg prøver å spille i dag. Det er en toppkamp, og vi trenger en seier for at de ikke skal rykke ifra oss, sier Oslo-gutten som ikke veit om han vil klare å fullføre kampen. 

Problemet med lysken startet for et par uker siden, da Olimb pådro han seg en ganske kraftig strekk. Det gikk tilsynelatende over ganske raskt, men forrige helg slo han opp igjen skaden i 1-3-tapet for HV71.

Skaden forverret seg ytterligere da han prøvde seg på is i CHL-tapet for IFK Helsingfors tirsdag, men måtte gå av etter første periode. 

- Redd jeg skal slå den opp ofte 

Nå er han redd for at skaden skal bli et tilbakevendende problem som vil hemme han over lang tid. 

- Det jeg er redd for, og klubben er redd for, er at det her skal bli en sånn type skade som man slår opp igjen ofte. Et langvarig problem der man spiller to matcher for så å hvile to matcher, og ikke få trent ordentlig. Det er den verste situasjonen, innrømmer Olimb. 

Oslo-gutten har vært lite plaget av skader siden han ødela skulderen da han prøvde seg hos NHL-klubben Chicago Blackhawks i 2010. 28-åringen er på utgående kontrakt hos Frölunda, og igjen er timingen utrolig dårlig hvis det viser seg at lysken fortsetter å plage han. 

- Når jeg har hatt ganske alvorlige skader har det jo selvfølgelig tatt lang tid å komme tilbake til det nivået jeg føler at jeg har inne, og det å få trent ordentlig er utrolig viktig. Jeg føler jeg er på toppen av karrieren min nå, og håper det fortsetter, understreker Olimb. 

Frølunda ligger på andreplass i SHL, fire poeng bak serieleder Skellefteå.