STJERNESKUDD: Aymeric Laporte er ønsket av de fleste toppklubber der ute. Manchester United skal være en av hans største beundrere. Foto: AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA.
STJERNESKUDD: Aymeric Laporte er ønsket av de fleste toppklubber der ute. Manchester United skal være en av hans største beundrere. Foto: AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA.

Fotballryktene: – Denne unge franskmannen vil United punge ut for

Mens Brendan Rogders har funnet erstatteren for Glen Johnson. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag betyr bare én ting for oss som har forstått hva som er viktig her i livet: Premier League.

Kampene kommer som skinnende perler på en lang snor gjennom hele helgen, men før det er tid for å skru på fjernsynet må de obligatoriske fotballryktene leses. 

Med bare 26 dager igjen til januarvinduet åpnes, begynner lagene i verdens beste liga for alvor å legge planene for hvem som skal hentes og hvem som skal sendes bort på nyåret.

Som vanlig ligger det an til å bli et hektisk marked om vi skal tro de engelske mediene.

Vi begynner der vi begynte i går. Louis van Gaal skal angivelig ha rikelig med penger å kaste rundt seg når vinduet åpner, og fredag meldte Daily Telegraph at Mats Hummels, Nathaniel Clyne, Diego Godin og Kevin Strootman er noen av de som står på nederlenderens ønskeliste. Nå skriver The Independent at det også er en femte spiller United skal ha sett seg ut - og det er ingen ringere enn en av verdens mest ettertraktede og komplette forsvarsspillere. Aymeric Laporte er mannen som skal frelse United-fansen. Den franskbaskiske 20-åringen har allerede flere sesonger bak seg som fast innslag i Athletic Bilbaos bakre firer, men han blir neppe solgt billig. Klubber som Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Manchester City og Arsenal har alle blitt koblet til unggutten tidligere, og prislappen skal ligge på ikke beskjedne 40 millioner euro.

En spiller van Gaal ikke er så lysten på, er en han allerede har i stallen. Anderson har ikke gjort seg spesielt populær på Old Trafford med svake prestasjoner og en noe stor midje, og det er en dårlig bevart hemmelighet at brasilianerens dager i klubben er talte. Spørsmålet er bare om han forsvinner i januar eller i sommer, og nå ser det ut til at han blir værende i alle fall en liten stund til. Van Gaal og co. skal den siste tiden ha vurdert å kjøpe Anderson ut av kontrakten med laget, så lite fornøyde har de vært med ham, men The Independent skriver nå at det ikke kommer til å skje. Klubben skal ha innsett at det gir mer økonomisk mening å selge ham enn å kjøpe ham fri, men det kommer altså neppe til å skje før i sommer.

Fabio Borini ser også ut til å leve på lånt tid hos Uniteds evige rival Liverpool. Spissen har, som de fleste andre offensive spillere i klubben, gjort alt annet enn å levere varene så langt i årets sesong, og italieneren kan fort være på vei tilbake til Sunderland, skal vi tro Daily Mail. Borini var på lån på Stadium of Light forrige sesong og scoret 10 ganger, og Gustavo Poyet følger angivelig nøye med på 23-åringens situasjon på Anfield. Borini vil uansett se sin gamle arbeidsgiver igjen snart - Liverpool og Sunderland møtes til kamp lørdag ettermiddag.

Arsène Wenger er viden kjent for å hente unge og ukjente spillere til Arsenal og gjøre de til verdensstjerner. I januar kan en ny fransk unggutt være på vei til London-klubben. Metro skriver at Nabil Fekir, Lyons 21 år gamle midtbanespiller, skal ha imponert Wenger og hans speidere i årets sesong. Arsenal har tidligere vist interesse for Lyon-duo Yoann Gourcuff og Clement Grenier, men fokuset skal nå ha flyttet seg til deres mer ukjente lagkamerat. Fekir har scoret seks seriemål fra sin midtbaneposisjon i årets sesong, og skal koste rundt 80 millioner kroner.

Metro skriver også at London-rival Chelsea vurderer å forlenge Didier Drogbas kontrakt. Ivorianeren har vist at han fortsatt har det som skal til med fire mål på 16 kamper så langt i år, og José Mourinho skal være tilstrekkelig imponert med sin protégé til å tilby ham en ny kontrakt når den nåværende kontrakten går ut til sommeren. 

En annen spiss som har levert varene og vel så det i år er Andrej Kramaric. 21-åringen har scoret smått imponerende 21 ganger på 16 kamper for sin kroatiske klubb Rijeka denne sesongen, og klubben skal være lysten på å selge i januar for å hindre at han går gratis til sommeren. Landslagsspissen er ønsket av Chelsea, Tottenham, Juventus og AC Milan, men Daily Mail skriver at Leicester fort kan gjøre et kupp i januar. Enkelte rapporter hevder at Kramaric allerede har signert en pre-kontrakt med Chelsea, men Rijeka skal angivelig ønske å selge til høyeste byder neste måned. Leicester skal være klare til å kvitte seg med 80 millioner kroner for å få tak i kroaten - mer enn blant andre Juventus skal være villige til å gjøre.

Glen Johnson har fått de fleste Liverpool-fans til rive seg i håret denne sesongen, og heldigvis for skeptikerne går kontrakten til engelskmannen ut til sommeren. Ifølge Mirror har Brendan Rodgers pekt ut en erstatter for Johnson. Martín Montoya sitter stort sett på benken eller på tribunen på Camp Nou, og skal, ifølge agenten, være «100 prosent klar» til å forlate Barcelona. 23-åringen er i så fall ventet å gå rett inn på Liverpool-laget.