Jansrud var knusende overlegen igjen

– Jeg tror jeg aldri har kjørt så bra på ski, sier han til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beaver Creek/Bergen (TV 2): Kjetil Jansrud var fullstendig overlegen og vant fredagens utforrenn i Beaver Creek. Det er 29-åringens tredje strake verdenscupseier.

Gjenopplev seiersløpet til Kjetil Jansrud i videovinduet øverst!

Jansrud åpnet forsiktig i toppen av løypa, men fikk opp farten og knuste samtlige mellomtider ned til mål. Til slutt var han halvsekundet foran amerikanske Steven Nyman, som hadde ledelsen i mål.

Sveitsiske Beat Feuz ble nummer to, mens Nyman falt ned til 3. plassen.

– En sjelden deilig følelse

Etter målgang gliste Jansrud svært bredt.

– Fra første henget tror jeg aldri jeg har kjørt så bra på ski. Det var en sjelden deilig følelse, sier han til TV 2.

– Et halvt sekund er bra med tid i utfor. Det er helt magisk å få grønne tall når en krysser målstreken, sier Jansrud.

Fartskongen vant sesongåpningen i utfor i Lake Louise forrige uke, og fulgte opp med ny seier i super-G dagen etterVinstra-karen leder dermed både verdenscupen sammenlagt, og naturlig nok også utfor- og super-G-cupen.

Jansrud forventer likevel ikke å holde på vinnerformen hele sesongen.

– Jeg går hele tiden og forteller meg selv at det ikke kan fortsette slik. Det er det motsatte av sånn det pleier å være. Men på en eller annen måte er jeg i god form. Det er verdens beste situasjon å være i når jeg kan drive på sånn. Det er nydelig, sier han.

– Hva tenker du om super-G i morgen?

– Bring it on! Sier Jansrud med et glis.

TV 2s ekspert: – Det råeste jeg har sett på ski

TV 2s alpinekspert Lars Elton Myhre jublet hjemme i sofaen da Jansrud sikret seg seieren.

– Det var en ekstrem knockout-seier. Han er blitt et fartsmonster! Den hengkjøringen hans i dag er noe av det råeste jeg har sett på ski. Han satte virkelig skapet på plass. Det så ut som han lekte seg, sier han til TV 2.

Myhre tror Jansrud vil være i det umulige hjørnet en god stund fremover. Også inn mot VM i februar.

– Kjetil utklasset alle sammen, og det er ikke mulig å gjøre uten god selvtillit. Det gjør at han bare blir råere og råere nå. Jeg sitter faktisk og flirer her nå, for jeg vet hvordan Kjetil blir når han i dette humøret. Da blir han umulig å ha med å gjøre. Jeg ser ingen grunn til at dette skal stoppe nå, sier han.

– Det krever mye å holde på formen og flyten gjennom en hel sesong. Men det er absolutt ikke umulig at Kjetil er i samme slag i VM. Jeg tror likevel ikke han vil vinne alle renn frem mot VM, sier Myhre.

– Umulig å se hvem som kan slå ham

Eksperten har derimot troen på ny Jansrud-triumf i lørdagens super-G.

– Det er mye av den samme løypa som det var i dag. Det er blant annet det samme henget der Kjetil var så rå. Akkurat nå er det umulig å se hvem som kan slå ham. Og det vet Kjetil selv også, sier Myhre.

Den norske sesongstarten har vært en drøm med hele fire seirer så langt. Foruten Jansruds imponerende hat trick, vant også Henrik Kristoffersen slalåmåpningen i Levi forrige måned.

Oppturen er ekstra gledelig, ettersom mange fryktet for den norske uttellingen denne sesongen med Aksel Lund Svindal ute med skade.

– Har vunnet fire av fem renn

Myhre bruket ordet «uvirkelig» om drømmestarten.

– Ja, det er egentlig det. Og det er til og med uten Aksel i aksjon. Østerrike har 41 mann på laget sitt. Vi har sju, men har likevel vunnet fire av fem renn denne sesongen. Det er helt utrolig, sier han.

– Samtidig så er det heller ikke snakk om overprestering fra Kjetil og Henrik. De er så gode. Og gode resultater skaper nye gode resultater, sier Myhre med et smil.

Han humrer også litt over tanken på hva Østerrike og de andre landslagene nå tenker.

– Jeg tror de andre lagene lurer på hva som skje. «Hvordan skal vi klare å ta Norge?», sier Myhre.