Enighet i asylbarn-saken

STORTINGET(TV 2): De borgerlige partiene har blitt enige om et nytt regelverk for lengeværende asylbarn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Partiene har kommet til enighet om det nye regelverket for lengeværende asylbarn.

De fire partiene er enige om barnets botid og tilknytning til Norge skal vektlegges mer med hensikt å muliggjøre opphold for flere lengeværende barn. Det nye regelverket skal evalueres om et ett år.

Anders Anundsen sier han er veldig fornøyd med å ha funnet en varig løsning for lengeværende asylbarn, samtidig som det ikke stimulerer til misbruk av asylinstittutet. 

Barnets hensyn det viktigste

Trine Skei Grande sier det viktigste for Venstre har vært å få en varig endring for asylbarna hvor det blir lagt større vekt på hensyn til barnets beste. Hun mener den nye forskriftstsendringen gjør dette.

Knut Arild Hareide sier den varige løsningen er svært viktig.

-  Å anslå nøyaktig hvor mange flere barn som får opphold, er ikke mulig. Men vi er trygge på at intensjonen om bedre ivaretakelse av hensynet til de lengeværende barnas beste er ivaretatt, sier Knut Arild Hareide.

Krf og Venstre ville ha en mer liberal forskrift

I samarbeidsavtalen mellom de borgerlige partiene fra høsten 2013 ble Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre enige om en forskriftsendring som skal gjøre det lettere for lengeværende asylbarn å få opphold i Norge.

Det er detaljene i denne forskriften som var tema i forhandlingene i kveld.

Både Kristelig Folkeparti og Venstre krevde en mer liberal forskrift sammenlignet med forslaget som Justisdepartementet sendte til høring tidligere i år.